Kraj za hrabri Dinamo, Porto eliminisao Lacio

Dinamo je u Zagrebu slavio sa nedovoljnih 1:0 protiv Sevilje, u osmini fianla još Porto, Lajpcig i Atalanta

5154 pregleda 0 komentar(a)
Gol Oršića dovoljan samo za pobjedu na oproštaju "modrih" od Evrope, Foto: REUTERS
Gol Oršića dovoljan samo za pobjedu na oproštaju "modrih" od Evrope, Foto: REUTERS

Sevilja, Atalanta, Lajpcig i Porto novi su učesnici osmine finala Lige Evrope

Oni će se pridružiti u osmini finala direktnim učesnicima - Lionu, Monaku, Spartaku iz Moskve, Galatasaraju, Ajntrahtu i Crvenoj zvezdi, koji su kao pobjednici grupa imali povlasticu direktnog plasmana.

Od 21 sat biće poznata još četiri učesnika osmine finala, a derbi se igra na stadionu "Dijego Maradona", gdje Napoli dočekuje Barselonu (1:1 u prvom meču), Braga - Šerif (0:2), Betis - Zenit (3:2) i Rendžers - Borusija Dortmund (4:2).

Dinamo Zagreb nije uspio da iznenadi Sevilju, iako je slavio na Maksimuru sa 1:0, ali su Andalužani došli sa dva gola prednosti iz prve utakmice (3:1). Pogodio je Mislav Oršić sa penala u 65. minutu, ali "modri" nisu uspjeli do drugog gola za produžetke, čak ni sa igračem više u finišu. Dilejni je isključen u prvom minutu nadoknade.

Atalanta je u Pireju sa 3:0 dobila Olimpijakos, pa je sa ukupnim rezultatom od 5:1, opravdala ulogu favorita. Za Boginju su pogađali Danac Majle u 40, a Ukrajinac Malinovski dva puta u drugom poluvremenu. Drugi je bio evrogol Ukrajinca.

Lacio je eliminisan od Porta, iako je poveo preko Imobilea na asistenciju Milinković-Savića u 19. "Zmajevi" su preokrenuli preko Taremija koji je pogodio sa penala (31), a u 68. minutu asistirao Uribeu. Kataldi je u nadoknadi pogodio za konačnih 2:2, ali Porto je ukupno bio bolji rezultatom 4:3, pošpto ej slabvio an Dragau sa 2:1.

Lajpcig je nakon remija na "Red Bul areni" (2:2), slavio u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada sa 3:1. Orban u prvom, te Andre Silva i Forsberg sa penala u nastavku su trasirali put njemačkoj ekipi ka osmini fianla.

Za Sosijedad je pogodio Zubimendi.

Bonus video: