Ćavijev majstorski osjećaj - veliki povratak Dembelea (VIDEO)

Francuz u samo 25 minuta pokazao zašto mu vjeruje mladi trener Barse - postigao je gol i upisao dvije asistencije

5275 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijači Barselone su i zaboravili kako izgleda kada Usman Dembele daje doprinos na terenu.

Posljednjih mjeseci je bilo svega - Francuz se svađao sa čelnicima kluba, potom je odbio novi ugovor i u januaru ostao samo zato što nije stigla prava ponuda.

Ostao je na "Nou kampu" i Ćavi je održao obećanje - dao mu je šansu, pa je Dembele u nedjelju dao prvi gol za "blaugranu" nakon devet mjeseci.

Atletik Bilbao nije imao šansi (4:0), a bivši napadač Borusije Dortmund je pored gola upisao i dvije asistencije. Sve to za 25 minuta na terenu...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Keleher (Liverpul) - čovjek koji dobija šansu uglavnom u kupovima može da se pohvali da je među zaslužnijima za trofej Liverpula.

U 11. seriji penala je otklonio sve dileme u finalu Liga kupa protiv Čelsija.

ODBRANA

Renan Lodi (Atletiko Madrid) - prvak Španije je nadigrao Seltu na "Vandi" (2:0), dva gola je postigao brazilski lijevi bek. Oba na asistenciju Žofrija Kondogbije.

Belanova (Kaljari) - Kaljari je u dobrom ritmu, opstanak je sada realan cilj. A na ljeto će sigurno biti ponuda za 21-godišnjeg desnog beka koji je otkrovenje sezone.

SREDINA

Ruis (Napoli) - igrači Lacija su mu u tom 94. minutu dozvolili da uradi sve ono što nisu smjeli. I morala je da stigne kazna - Španac je pogodio sa dvadesetak metara i lansirao Napolitance na verh tabele.

Sane (Bajern) - Bavarci više nisu tako ubojiti, dugo su se mučili i u Frankfurtu. Trijumf im je donio Sane u 71, samo četiri minuta pošto je kročio na teren.

Foden (Mančester siti) - “građani” su od prvog do posljednjeg minuta stvarali pritisak odbrani Evertona, na kraju su je praktično natjerali na grešku. Foden je iskoristio kiks Majkla Kina i donio tri bitna boda.

NAPAD

Vlahović (Juventus) - dvije majstorske reakcije u Toskani i dva gola za pobjedu koju je Juve morao dobro da zaradi (3:2). Srpski napadač šanse pretvara u zlato, to je ono što je Juveu nedostajalo u prvom dijelu sezone.

Kejn (Totenhem) - protiv Lidsa je bio strijelac, potom i asistent...

Son (Totenhem) - Son je pogodio za konačnih 4:0, pa je u tandemu sa Kejnom postao rekorder Premijer lige. Njih dvojica su kombinovano učestvovali u 37 golova u engleskoj eliti.

Insinje (Napoli) - još jedna kapitenska partija omalenog napadača. Bio je strijelac i protiv Lacija, sanja Skudeto sa "azurima" prije nego na ljeto ode u Toronto. Kakav bi to bio oproštaj.

Dembele (Barselona) - svađa sa upravom kluba, zvižduci sa tribina “Nou kampa”... sve to je ostalo iza Francuza kojem od prvog dana leđa čuva trener Ćavi. Dembele mu se "zahvalio" protiv Atletik Bilbaa.

Bonus video: