Zvezda i Rendžers vraćaju vrijeme

U Ligi Evrope danas će biti odigrano pet utakmica osmine finala i svih osam duela iste faze u Ligi konferencija

3701 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predaha više nema, nosioci nokaut faze startovaće od osmine finala Lige Evrope. Među njima neće biti moskovskog Spartaka zbog sankcija Uefe prema ruskom fudbalu, pa je Lajpcig prvi četvrtfinalista. U žiži su i dva kluba iz regiona, oba iz Beograda, a Crvena zvezda u prvom meču osmine finala Lige Evrope gostuje Rendžersu u Glazgovu (21 h).

Dvije utakmice LE su odigrane juče, a slavili su gosti - Ajntraht nad Betsiom u Sevilji (2:1), a Lion u Portu (1:0). Španski tim je još i rezultatski dobro prošao, jer Rafael Bore nije pogodio penal za 3:1.

- Rendžers igra timski, ima odličnu tranziciju, što je pokazao protiv Borusije iz Dortmunda. Uživaju u igri, domaći će imati vjetar u leđa od strane 50.000 navijača na ‘Ajbroksu’, ali se nećemo prepasti. Ova ekipa ne pokazuje strah. U revanšu će ih čekati 60.000 gledalaca na našem stadionu i važno je da u Glazgovu obezbijedimo dobar rezultat - kazao je Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

Mečevi Zvezde i Rendžersa vraćaju vrijeme na legendarni dvomeč dva tima 1991, u pohodu “crveno-bijelih” ka krovu Evrope. U osmini finala Kupa evropskih šampiona Beograđani su bili goropadni na “Marakani” - 3:0, dok je u Škotskoj bilo 1:1.

Rendžers se revanširao 16 godina kasnije, 2007, u kvalifikacijama za LŠ - 1:0 u Glazgovu, 0:0 u Beogradu.

Za razliku od Lige Evrope, u prvoj Ligi konferencija danas će se odigarti svih osam utakmica. Nosioci će u ovom takmičenju revanš igrati kući, pa će Partizan dočekati Fejnord (18.45 h). “Crno-bijeli” će zbog kartona biti oslabljeni neigranjem junaka pobjede nad praškom Spartom, Rikarda Gomeša.

Bodo Glimt, koji je senzacionalno eliminisao Seltik, dočekaće AZ Alkmar, a meč će suditi crnogorska četvorka na čelu sa Nikolom Dabanovićem. U derbiju će Lester dočekati sjajnu ekipu Rena.

Bonus video: