Iskra sa Dečićem - borba za Evropu na dva fronta

Danilovgrađani i Tuzani žele u finale Kupa, kraljnji cilj i jednih i drugih je plasman na evro-scenu. Prvi meč polufinala od 16 časova na stadionu „Braće Velašević”, prvi put u crnogorskom fudbalu ne važi pravilo gola u gostima

1898 pregleda 0 komentar(a)
I Danilovgrađani i Tuzani žele u finale, Foto: FSCG
I Danilovgrađani i Tuzani žele u finale, Foto: FSCG

Kao i prošle godine, Iskra i Dečić će odlučivati o putniku u finale Kupa Crne Gore. Lani su bolji bili Tuzani, koji su kasnije u finalu poraženi od Budućnosti.

Dečić je, dakle, osjetio šta znači biti akter duela za trofej, a Danilovgrađani sada ciljaju prvo finale u klupskoj istoriji. Prvi meč je od 16 sati na stadionu “Braće Velašević”, revanš je 4. maja u Tuzima.

„Naša obaveza je da pružimo maksimum i ostvarimo što bolji rezultat uoči revanša. Dečić je po kvalitetu ekipa slična nama i očekujem neizvjesno polufinale. Međutim, naš cilj je osvajanje Kupa i nadam se da ćemo pružiti maksimum, odigrati dobru utakmicu i sa dobrim rezultatom otići u Tuzi”, rekao je član stručnog štaba Iskre Miloš Lakić.

Gledajući formu, ni jedni, ni drugi ne briljiraju u posljednje vrijeme, ali u međusobnim duelima je bolji Dečić, koji ove sezone ne zna za poraz u duelima sa Iskrom. Ima dvije pobjede, obje je upisao u Danilovgradu rezultatom 1:0, dok je u Tuzima bilo neriješeno - 1:1.

„Dečić je jedan od najboljih timova u ligi. Trenutno je u slabijoj formi, ali to ne mora ništa da znači, jer je Kup posebno takmičenje, igraju se dvije utakmice... Nadam se pobjedi u prvom meču pred našim navijačima i plasmanu u finale, što bi bio istorijski rezultat za Iskru”, kaže Damir Kojašević, bivši fudbaler Dečića.

Vladimir Janković je prije šest dana preuzeo Dečić umjesto Miljana Radovića, 48 sati kasnije je u debiju poražen od Rudara u Pljevljima. Uvertira za Kup, dakle, nije bila dobra, ali svaki meč je priča za sebe.

„Iskra je neugodna ekipa, dobro pripremljena, pogotovo na svom terenu. Nedavno smo u Danilovgradu pobijedili, sigurno ćemo ponovo pokušati da to uradimo. S druge strane, smatram da je ovo samo prvo poluvrijeme i da će se finalista odlučivati na našem stadionu 4. maja u revanšu”, istakao je napadač Dečića Aleksa Marušić.

Dečić i Iskra će se sastati ponovo već za vikend kada su na programu utakmice 31. kola CFL i kroz šampionat će takođe nastaviti borbu za izlazak na evropsku scenu. Iskra je trećeplasirana i ima bod više...

Bonus video: