Italija - nula odsto: Eto kolike su šanse da "azuri" odu na Mundijal umjesto Ekvadora

"Šanse za nastup Italije na Svjetskom prvenstvu su nula odsto i to svima mora da bude jasno", poručio je predsjednik FS Italije Gabrijele Gravina

5660 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

FIFA će uskoro donijeti odluku o sudbini Ekvadora na Svjetskom prvenstvu u Kataru, zbog problema sa identitetom fudbalera Bajrona Kastiljom, koji je navodno lažirao dokumente.

On je odigrao osam utakmica za Ekvador, a Fudbalski savez Čilea tvrdi da je Bajron Kastiljo zapravo Kolumbijac.

Ukoliko se to dokaže, Ekvador bi mogao da bude suspendovan sa Mundijala.

Brojni italijanski, ali i svjetski mediji odmah su pronašli mogućnost da se u Kataru nađe Italija, kao prva sljedeća selekcija po FIFA rang listi koja nije obezbijedilla plasman na Mundijal, ali od toga neće biti ništa.

"Šanse za nastup Italije na Svjetskom prvenstvu su nula odsto i to svima mora da bude jasno", poručio je predsjednik FS Italije Gabrijele Gravina.

"Evropa ima svojih 13 mjesta i svih 13 je popunjeno. Ako Ekvador bude izbačen, onda će da ga zamijeni neko iz Južne Amerike. Tačno takav nagovještaj sam dobio iz FIFA", poručio je Gravina.

Sljedeća reprezentacija koja nije obezbijedila plasman iz Južne Amerike je Peru, koji će u junu igrati baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ako Peru bude direktno ubačen na Mundijal, u baraž bi mogao Čile.

Ekvador je žrijeban u grupu A sa domaćinom Katarom, Senegalom i Holandijom.

Bonus video: