Iz Podgorice u Belgiju: Lomel dovodi talentovanog crnogorskog golmana

Lomel igra u Drugoj ligi Belgije, ali je nadaleko poznat po fudbalskoj školi i afirmaciji mladih igrača. Podgorica je ispala u niži rang, a ponuda Belgijanca stigla je u pravo vrijeme

22844 pregleda 8 komentar(a)
Ivezić brani penal na meču mladih reprezentacija Crna Gora - Republika Irska, Foto: FSCG
Ivezić brani penal na meču mladih reprezentacija Crna Gora - Republika Irska, Foto: FSCG

Golman Podgorice i mlade reprezentacije Crne Gore Nikola Ivezić (19) na korak je od prelaska u belgijski Lomel.

Belgijski mediji pišu da se talentovani čuvar mreže već nalazi na ljekarskim pregledima i da bi već sjutra i zvanično mogao da postane član zeleno-bijelih.

Ivezić je jedan od najtalentovanijih crnogorskih golmana, već dvije sezone standarno brani za tim sa "DG arene", prošao je i sve reprezentativne selekcije, uključujući i mladu reprezentaciju Crne Gore za koju je u proteklom kvalifikacionom ciklusu branio sedam utakmica.

Posebno se istakao na meču protiv Republike Irske pod Goricom, kada je u finišu meča odbranio penal i sa još nekoliko spektakularnih odbrana sačuvao pobjedu našeg tima (2:1).

Kako se Podgorica preselila u Drugu ligu, nije bilo realno očekivati da brani u nižem rangu.

Ponuda belgijskog drugoligaša došla je u pravo vrijeme, a kako je Ivezić imao ugovor do juna 2023. godine, pretpostavlja se da će drugoligaš sa "DG arene" zaraditi na njegovoj prodaji.

Po sajtu Transfermarkt.de, specijalizovanom portalu koji prati sva kretanja na fudbalskon tržištu, Ivezićeva trenutna vrijednost iznosi 150 hiljada eura.

Lomel igra u Drugoj ligi Belgije, ali je nadaleko poznat po fudbalskoj školi i afirmaciji mladih igrača.

Lomel je dio kompanije City Football Group Limited (CFG), koju je osnovao vlasnik Mančester sitija Mansur Bin Zajed al Nahjan, a koja u svom vlasništvu ima i špansku Đironu, francusku Trou, australijski Melburn, američki Njujork...

Na adresu Budućnosti je prošlog ljeta stigla ponuda Lomela za napadača Lazara Mijovića, vrijedna 450 hiljada eura, uz odgovarajuće bonuse i procenat od narednog transfera, ali je gazda podgoričkog kluba Veselin Mijač tada odbio da proda talentovanog fudbalera.

Bonus video: