Bejl pronašao novi motiv u Los Anđelesu: Došao sam da ostanem dugo

"Poslije razgovora sa upravom kluba, znao sam da je ovo prava destinacija. Uzbudljiv projekat, klub koji raste, dobro im ide trenutno, a ni grad nije toliko loš. Takođe, želim da pomognem i rast fudbala u SAD, želim da pomognem i mladima. Iskusni igrači imaju obavezu da pomognu rast fudbala širom svijeta", rekao je Bejl

5266 pregleda 1 komentar(a)
Bejl sa dresom Galaksija, Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Bejl sa dresom Galaksija, Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Fudbaler Los Anđeles Galaksija Garet Bejl rekao je danas da mu je cilj da igra za reprezentaciju Velsa na Evropskom prvenstvu 2024. kao i na Mundijalu dvije godine kasnije, ali i da osvaja trofeje sa američkim klubom.

Spekulisalo se da će se Bejl povući iz reprezentacije nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru, a da bi mu jednogodišnji ugovor sa Los Anđelesom mogao da bude posljednji u karijeri, poslije nekoliko teških sezona u Real Madridu.

"Imam 32 godine, krajem ove nedjelje napuniću 33 i čeka me još mnogo godina. Nisam ovdje došao da ostanem šest, 12 mjeseci, ovde sam da pokušam da ostanem što duže. Želim da igram najbolje što mogu, da ostavim trag u ovoj ligi i ovom klubu. Radujem se budućnosti, ovo nije kratkoročno", rekao je Bejl na konferenciji za novinare u Los Anđelesu.

"U klubu su sjajni saradnici, medicinsko osoblje, ljudi u trening centru i imamo plan da se ubrzam i nadam se da trajem što duže. To što sam ovdje daje mi najbolju šansu da odem na Evropsko prvenstvo 2024. i nikad se ne zna, možda na još jedno takmičenje, to je moj cilj. Ovdje sam da odigram veliku ulogu", dodao je on.

Los Anđeles je prvi je u Zapadnoj konferenciji. Ovog ljeta u klub je došao i Đorđo Kjelini iz Juventusa, a Bejl je rekao da je cilj kluba osvajanje trofeja.

On je izrazio nadu da će pomoći rast fudbala u SAD i da će se istaći mladi igrači.

"Poslije razgovora sa upravom kluba, znao sam da je ovo prava destinacija. Uzbudljiv projekat, klub koji raste, dobro im ide trenutno, a ni grad nije toliko loš. Takođe, želim da pomognem i rast fudbala u SAD, želim da pomognem i mladima. Iskusni igrači imaju obavezu da pomognu rast fudbala širom svijeta", rekao je Bejl.

"Ova liga zaista raste. Mnogo je postignuto u posljednjih 10 godina, svi žele napredak. Igrači koji dolaze to mogu da vide. Mislim da to sad niko ne gleda kao na ligu iz koje se ide u penziju. Fizički je zahtjevna, promjene vremena su teške, putovanje je teško, ali uzbudljivo je igrati pred ovim navijačima. Zbog toga igrate fudbal. Atmosfera je nevjerovatna na stadionima i biće sjajno to vidjeti", dodao je on.

Bonus video: