Ronaldo u Atletiku? Zavisi i od Grizmana, Portugalac je spreman na manju platu

Portugalac želi da ode iz Mančester junajteda, ali ne može mnogo da bira

7949 pregleda 2 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Shutterstock
Ronaldo, Foto: Shutterstock

Kristijano Ronaldo u madridskom Atletiku? Iz španskog kluba u ovom trenutku poručuju da je to neizvodljivo, dok iz okruženja portugalskog fudbalera smatraju da tu opciju ne treba isključiti.

Kristijano Ronaldo nije sa Mančester junajtedom otputovao na pripremnu turneju po Aziji i Australiji. Nije došao ni na okupljanje, ostao je u Portugalu da trenira individualno, a mediji su danima objavljivali informacije da CR7 želi da promijeni sredinu. Navodno, Ronaldo želi da igra u Ligi šampiona, a Mančester junajted mu to sljedeće sezone ne može priuštiti.

Nakon što je bilo jasno da Ronaldo ne ide sa "đavolima" na turneju krenule su spekulacije o njegovoj budućnosti. U priču se uključio Čelsi, gazda "plavaca" Tod Boli je želio da realizuje transfer, ali je menadžer Tomas Tuhel bio protiv. U medijima se šuškalo i o interesovanju Bajerna, ali je gigant iz Minhena demantovao te glasine.

I onda su, na iznenađenje kompletne javnosti, španski mediji počeli da pišu o interesovanju madridskog Atletika. Ali, postoje brojne prepreke do eventualne realizacije ovog transfera.

Prva i možda najbitnija prepreka je novac. Atletiko mora da proda neke igrače kako bi u budžetu bilo dovoljno novca za Portugalca. Spekuliše se da će "kolćonerosi" pokušati da se riješe Antoana Grizmana, koji odrađuje drugi mandat u Simeoneovoj ekipi. On se na "Vanda Metropolitano" vratio prošle godine iz Barselone, ali nije igrao ni približno dobro kao u periodu od 2014. do 2019. godine.

Osim Grizmana ekipu bi mogao da napusti i Alvaro Morata. On je jedno vrijeme bio na pozajmici u Juventusu, ugovor sa Atletikom mu ističe tek za dvije godine i uprava "kolćonerosa" bi rado prihvatila rastanak sa njim.

Ali, na neki kompromis mora da pristane i Ronaldo. A to je u ovom slučaju manja plata. Iz Ronaldovog okruženja uvjeravaju da je fudbaler spreman na manja primanja i da to, u ovom trenutku, ne bi bio problem.

Bitna stavka koja bi Ronalda mogla da privoli da se vrati u Madrid, ali u drugi klub, je Liga šampiona. Atletiko će, za razliku od Mančestera, igrati u tom takmičenju i to je jedna od najbitnijih stavki u Ronaldovoj potrazi za novim klubom. Takođe, Atletiko se u Španiji bori za titulu sa Realom i Barselonom, dok su "crveni đavoli" daleko od vrha Premijer lige.

Ronaldo ne može ni da bira mnogo. Ponestaje mu opcija - Čelsi i Bajern su zatvorili vrata, a ostali klubovi se ne javljaju. Vrata Atletika su otvorena, iako je to prije nekoliko mjeseci bilo nezamislivo.

Menadžer Žorž Mendeš pokušava da ubijedi svog klijenta da ostane u Mančesteru. Mendeš i još neke bliske osobe poručuju Ronaldu da bi mu najbolje bilo da se zadrži u Premijer ligi, jer svojim golovima može da pomogne Mančester junajtedu da se vrati na pravi put.

Ukoliko, ipak, pređe u Atletiko, pitanje je kakav će status Ronaldo imati kod navijača Reala. On je legenda Madriđana, osvojio je četiri trofeja u Ligi šampiona sa "merengesima", najbolji je strijelac u istoriji kluba sa 450 pogodaka, ali bi potpisivanjem za gradskog rivala sigurno razočarao pristalice Reala.

Pitanje je i da li bi mu navijači Atletika priredili toplu dobrodošlicu. Igrajući za Real, a onda i za Juventus Ronaldo je konstantno tresao mrežu "kolćonerosa", Atletiko mu je bio omiljeni protivnik, a to navijači sigurno nisu zaboravili.

I na kraju bitna je saradnja sa trenerom. Dijego Simeone nije konsultovan oko transfera, ali bi rado sarađivao sa Ronaldom. Uostalom, saradnja sa fudbalerom koji bi postigao minimum 20 pogodaka idealna je za svakog trenera.

Bonus video: