Dani odluke za Ronalda: Povratak u Mančester na razgovore o budućnosti

Ronaldo bi tek trebalo da počne da trenira pod novim trenerom Erikom ten Hagom jer je propustio predsezonsku turneju Junajteda na Tajlandu i Australiji, navodeći porodične razloge

8232 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Kristijano Ronaldo vraća se u Englesku na razgovore sa Mančester junajtedom o svojoj budućnosti, javio je “The Athletic”.

Ronaldo bi tek trebalo da počne da trenira pod novim trenerom Erikom ten Hagom jer je propustio predsezonsku turneju Junajteda na Tajlandu i Australiji, navodeći porodične razloge.

Njegov dolazak u Mančester se očekuje najkasnije u utorak i razgovaraće sa čelnicima Junajtedom, nakon što ih je obavijestio da želi da ode ovog ljeta ako stigne odgovarajuća ponuda.

Junajted ostaje pri stavu da Ronaldo nije na prodaju i da će biti važan dio tima u sezoni 2022/23.

U ovoj fazi nije jasno da li će trenirati sa Junajtedom, ali se očekuje da će u narednim danima razgovarati direktno sa Ten Hagom.

Izvori iz Junajteda sugerišu da je sve vjerovatnije da Ronaldo ostaje.

Vlasnik Čelsija Tod Boli sastao se sa Ronaldovim agentom Žoržom Mendešom kako bi razgovarali o situaciji i ideji da se napadač preseli na Stamford Bridž, a pominje se i Atletiko Madrid kao opcija.

Ten Hag je u nekoliko navrata upitan da li može da pruži najnovije informacije o Ronaldovoj budućnosti tokom predsezonske turneje Junajteda, ali je naglasio da se situacija nije promijenila i da nije na prodaju.

Ronaldu je ostalo još 12 mjeseci ugovora koji je potpisao kada je prošlog ljeta prešao iz Juventusa. Postoji i opcija za još godinu za koju Ten Hag vjeruje da bi mogla da se iskoristi.

“Imam strategiju, to je proces, potrebno je vrijeme, ali na kraju moramo da budemo sigurni da od samog početka imamo pobjednički tim”, kazao je Ten Hag.

Ronaldo je prošle sezone postigao 24 gola u svim takmičenjima, završio je kao najbolji strijelac Junajteda, ali nije mogao da pomogne ekipi da se plasira u Ligu šampiona.

Smatra se da je izostanak iz Ligi šampiona u predstojećoj sezoni i odlučnost da se bori za trofeje dio razloga zbog kojih želi da ode.

Junajted je do sada obezbijedio tri potpisa, a klubu su se pridružili Tajrel Malasija, Kristijan Eriksen i Lisandro Martines.

Junajted otvara novu sezonu Premijer lige kod kuće sa Brajtonom 7. avgusta.

Bonus video: