De Laurentis: Više neću kupovati fudbalere iz Afrike, dosta je bilo lažnih takmičenja poput Lige šampiona

„Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija"

6357 pregleda 4 komentar(a)
De Laurentis, Foto: Shutterstock
De Laurentis, Foto: Shutterstock

Kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis poručio je da više neće dovoditi afričke fudbalere u klub, kao i da je budala što je to u prošlosti činio.

De Laurentis je ovo poručio, jer brojni afrički fudbalere tokom sezone napuštaju klub i odlaze da igraju za reprezentaciju na Kupu afričkih nacija.

„Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom svijeta da bi igrali za druge“, izjavio je De Laurentis, a prenijeli su brojni italijanski mediji.

Predsjednik Napolija je kritikovao i Uefu.

"Poput idiota igramo 50 utakmica po sezoni. Pet najjačih zemalja moraju da osnuju svoju ligu. Dosta je bilo lažnih takmičenja kao što su Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija. Moramo da napravimo nadmetanje koje se igra svake nedjelje, a čiji su članovi klubovi iz pet najjačih liga", rekao je De Laurentis.

Bonus video: