Žezus i “tobdžije” su savršena kombinacija

Brazilski napadač Gabrijel Žezus na startu sezone u Premijer ligi pokazao da je ogromno pojačanje za Arsenal

3250 pregleda 3 komentar(a)
Odličan početak sezone za Arsenal i Žezusa, Foto: Arsenal
Odličan početak sezone za Arsenal i Žezusa, Foto: Arsenal

Alan Širer je u najavi Premijer lige za dolazak Gabrijela Žezusa u Arsenal rekao da je u pitanju “veoma pametan potez Mikela Artete”, a Brazilac je od prvog dana kada je stigao u London počeo da ubjeđuje sve da je pravi čovjek za “tobdžije”.

Arsenalu je posljednje dvije sezone, od kada je počeo da stvara novi tim, nedostajao upravo golgeter, nisu to bili ni Aleksandr Lakazet ni Pjer-Emerik Obamejang, koji su prošlost za klub s “Emirejtsa”. Stigao je Žezus za 50 miliona eura iz Mančester sitija, a početak ne može da bude bolji - Arsenal je pobijedio u oba meča, a napadač protiv Lestera (trijumf 4:2) bio dvostruki strijelac i asistent.

- Opet uživam u fudbalu, opet imam osmijeh na licu - rekao je Žezus, koji posljednje dvije sezone nije mnogo igrao u Sitiju.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMANI

Henderson (Notingem forest) - kakav je vikend iza Davida de Hee, nema navijača Mančester junajteda da se nije zapitao da li je Erik ten Hag pustio iz kluba pogrešnog čovjeka. Henderson je odbranio penal protiv Vest Hema, donio je svom timu tri boda na “Siti graundu”.

Dimitrievski (Rajo Valjekano) - Barsa nije briljirala protiv Raja, ali je stvorila dovoljno šansi da slavi. Nije to uradila, ostalo je 0:0 najviše zahvaljujući makedonskom čuvaru mreže.

ODBRANA

Alaba (Real Madrid) - prvi kontakt s loptom u Almeriji je pretvorio u zlato - čim je kročio na teren je majstorski iz slobodnog udarca zatresao mrežu za preokret.

Damfris (Inter) - igrao se 95. minut kada je Holanđanin pogodio za pobjedu “crno-plavih” u Lećeu.

Kulibali (Čelsi) - niko ne sumnja da je Čelsi njegovim dolaskom dobio mnogo. Dobio je i dodatnu snagu u šesnaestercu rivala - potvrda toga je golčina iz voleja u remiju s Totenhemom.

SREDINA

Dias (Milan) - italijanskom šampionu treba bolji Braim Dias od onog koji je viđen prošle sezone. Gol za 3: pa asistencija za 4:2 u trijumfu nad Udinezeom možda nagovještavaju bolju formu bivšeg veziste Mančester sitija i Reala.

De Brujne (Mančester siti) - sezona je tek počela, De Brujne još traži formu, ali partija protiv Bornmuta - gol i asistencija - ukazuju da hvata pravi ritam.

20 puta je Kevin de Brujne bio i strijelac i asistent u meču Premijer lige. Uspješniji su samo Mohamed Salah (24) i Son Son Heung-Min (21)

Džaka (Arsenal) - “tobdžije” su u subotu na terenu imale pravog lidera u Džaki. Arteta se nada da će ove sezone Švajcarac imati manje kikseva nego inače...

Zaniolo (Roma) - u Salernu mu je falio gol pa da njegova partija bude - za desetku. Navijači Rome samo strahuju da do kraja avgusta mladi majstor ne dočeka ponudu koja se ne odbija, jer ga žele i Juventus i Totenhem.

NAPAD

Kejn (Totenhem) - nije blistao na “Stamford bridžu”, ali je najzaslužniji za to što Sparsi nisu izgubili. U 96. minutu je pogodio za remi na centaršut Ivana Perišića.

42 gola je postigao Hari Kejn u londonskim derbijima. Ispred njega je samo Tjeri Anri, legenda Arsenala, koji se upisao 43 puta

Rebić (Milan) - dvostruki strijelac na premijeri, on bi mogao da bude Milanova snaga više u namjeri da odbrani Skudeto.

Žezus (Arsenal) - djeluje da je Arsenal nakon dugo godina našao napadača sposobnog da sezonu završi sa 20 i više golova. I da ga vrati u Ligu šampiona.

9 puta je bio strijelac Gabrijel Žezus za Arsenal od kada je stigao iz Sitija. Brazilac je sedam golova postigao u pripremnim utakmicama

Toni (Brentford) - nije bio strijelac u poigravanju protiv Mančester junajteda, ali tri od četiri gola Brentforda su imala njegov pečat. Bio je prebrz i previše inteligentan za protivničke fudbalere.

Verner (Lajpcig) - koliko mu nedostaje Čelsi vidjelo se po tome što je u nedjelju bio na “Stamfordu” i gledao londonski derbi. Ali, realnost je u Bundesligi - Verner je na debiju zatresao mrežu Kelna. Nema sumnje da je veliko pojačanje za “velike bikove”.

Bonus video: