Odlične partije Kosovića, teški momenti za Vukčevića i Rijeku

Nekadašnji vezista Partizana igra dobro u Kini, njegova Haka je najprijatnije iznenađenje Superlige

7724 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Kosović, Foto: SAVO PRELEVIC
Nebojša Kosović, Foto: SAVO PRELEVIC

Fudbaler kineske Hake Nebojša Kosović je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda.

Haka je u 17. kolu kineske Superlige na svom terenu ubjedljivo savladala Hebei (6:0), a Kosović je u 50. minutu asistirao Enrikeu za 2:0. Do kraja meča je dobio žuti karton, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,6. Nikšićanin igra odlično, standardan je prvotimac, odigrao je 15 mečeva i postigao tri gola, uz pet asistencija.

Haka je ove sezone prvi put ušla u Superligu i nakon druge pobjede zaredom, a pete na posljednjih šest mečeva, nalazi se na 5. mjestu sa 29 bodova.

Nakon Kosovića slijede fudbaleri Lacija, odnosno američkog Ouklenda - Adam Marušić i Emrah Klimenta (7). Marušić je standardan u timu Lacija, a i u nedjelju je protiv Verone na terenu proveo 90 minuta. Rimljani su slavili 2:0 i prekinuli mini-seriju od dva meča bez pobjede. Poslije šest rundi u Seriji A “nebesko-plavi” su na 6. mjestu sa 11 bodova.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Čitav meč je odigrao i Klimenta, a njegov Ouklend se radovao poslije dva poraza i u 29. kolu američkog šampionata savladao u gostima Finiks 2:0. Njegov tim se nalazi na 10. mjestu sa 36 bodova.

Fudbaler rođen u Rožajama, koji pokriva na poziciju štopera, ove sezone je bio na terenu u 22 utakmice - ima gol i asistenciju.

Top 5 crnogorskih internacionalaca u izboru sajta Sofascore zatvaraju Andrija Vukčević i Nikola Šipčić (6.9). Rijeka je u velikoj krizi i nakon osam kola ima svega pet bodova, te zauzima posljednje mjesto u hrvatskom šampionatu. Riječani su za vikend u derbiju izgubili od Osijeka (3:0), a Vukčević je na terenu proveo 90 minuta. Lijevi bek je ove sezone odigrao sedam mečeva - pet u HNL i dva u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

I Šipčić je odigrao 90 minuta, ali je njegov Tenerife izgubio na gostovanju Ibici rezultatom 1:0. Nakon pet kola u španskoj Segundi Tenerife ima četiri boda i 17. je na tabeli.

Bonus video: