Jezero u Tuzima sanja vrh tabele pred pauzu

Meridianbet 1. CFL, 9. kolo - četiri tima pred reprezentativnu imaju priliku da zaposjednu vrh tabele. Derbi u Tuzima - lider Dečić protiv Jezera (19 h), Budućnost čeka Mornar, Sutjeska sa Arsenalom

6039 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa meča Jezero - Budućnost, Foto: FSCG
Detalj sa meča Jezero - Budućnost, Foto: FSCG

Prvoligaški karavan nastavlja se danas utakmicama 9. kola Meridianbet 1. CFL-a. Posebno bitnog, kako bi ekipe na prvenstvenu pauzu do 1. oktobra pošle u što boljem raspoloženju i sa dozom važnog optimizma.

Sasvim neočkivano i mimo najsmjelijih prognoza, za prvo mjesto i status derbija izborilo se Jezero, koje će danas na gostovanju Dečiću tražiti prvo mjesto. Lider je Dečić s 16 bodova, dva više do Plavljana, a u gužvi na vrhu sa 14 bodova su aktuelni prvak i viceprvak, Sutjeska i Budućnost.

Aktuelni šampion od 16 sati kraj Bistrice otvara kolo protiv, u gostima neugodnog Arsenala. Istovremeno, sve bolji Rudar dočekuje Jedinstvo-Francu. Sat kasnije će Iskra pokušati da iskoristi krizu Petrovca na stadionu “Braće Velašević”, dok Budućnost u 19 sati dočekuje pod Goricom ekipu Mornara. Derbi na Tuškom polju (19 h) zatvara kolo, a možda i da novog lidera.

- Dečić je jedan od favorita prvenstva sa nekolicinom fudbalera koji potezom znaju da riješe utakmicu. Na nama je da im to ne dozvolimo. Pripremili smo se, napašćemo, jer to je naš stil i nećemo odustajati od igre na pobjedu. Mi ne umijemo drugačije. Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da smo uspjeli da pojačanjima nadomejstimo odlazak izuzetno kvalitetnih fudbalear tokom ljeta, ali u jedinstvu je naša prava snaga. Dišemo kao jedan i zaista imamo fantastičnu atmosferu. U tome je i tajna naših dosadašnjih rezultata - kazao je napadač Plavljana, Aldin Adžović.

Ponikao u Delčiću, u kojem je igrao tri navrata, naglasio je da emocije neće uticati na njegovu igru.

- Daću sve od sebe da pobijedimo, to je posao i pravilo profesije - zaključio je Adžović.

Tuzani derbi dočekuju u nesvakidašnjoj situaciji, pozicija lidera i prolazak u četvrtfinake Kupa trijumfom protiv dvostrukog uzastopnog osvajača Budućnosti, nisu bile dovoljne da Vladimir Janković ostane na kormilu Dečića. Novi trener je Nebojša Jandrić.

- Jezero igra odično, ekipa je sjajno vođena i sa nekoliko odličnih igrača - nije slučajno odmah iza nas na tabeli. Uz to nam i tradicionalno Plavljani ne odgovaraju, ali mi moramo dobiti i takve utakmice, naročito pred našom publikom. Sa novim terenerom smo odradili tek nekoliko treninga, igrači su dobili zadatke i jedva čekamo pauzu da se bolje upoznamo. Ono što je odmah stavio do znanja jeste da želi da igramo napadački i imamo posjed, a mislim da to nama odgovara. Oslabljeni smo, bez Đoljaja, Nikolića i posebno Igora Ivanovića, koji će zbog povrede propustiti još 15-tak dana. Uprava se, međutim, potrudila da imamo veliki roster i idemo da pobijedimo svakog. A ide nam po planu, lideri smo, izbacili smo Budućnost iz Kupa, tako da je kod nas sve u najboljem redu - tvrdi Matija Božanović, pouzdani defanzivni vezista Dečića.

Sutjeska je blistala u prethdonom kolu u Petrovcu, ali je i Aresnal slavio na dva prethodna gostovanja - biće interesantno kraj Bistrice, danas u 16 sati.

- Ukoliko na terenu uradimo ono što znamo i umijemo, trebalo bi da nam donese pobjedu. Važnu pred predstojeću pauzu. Ipak, i njihov motiv je ogroman i znamo da moramo biti strpljivi, jer pokazali su na gostovanju Dečiću da znaju da budu jako opasni - objasnio je veszista Sutjeske Ilija Tučević, misleći na trijumf Arsenala od 4:2 u Tuzima prije dva kola.

Od dolaska Miodraga Džudovića Budućnost je sa lakoćom rješavala domaće utakmice, da li “plavi” mogu da nastave niz protiv Mornara?

- Sigurni smo da će Mornar, kao uostalom i svi ostali, doći maksimalno motivisani, jer svi žele pobjedu protiv najvećeg domaćeg kluba. Nama je stručni štab predočio vrline i mane barskog sastava, pokušaćemo da iskoristimo njihove nedostatke i upišemo pobjedu - kaže Andrija Ražnatović, lijevi bek “plavih”.

PAROVI 9. KOLA

SUTJESKA - ARSENAL 16.00

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

RUDAR - JEDINSTVO 16.00

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ISKRA - PETROVAC 17.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - MORNAR 19.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

DEČIĆ - JEZERO 19.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: