Kosovska bajka: Balkani u 94. minutu pokorio Sivas

Novi istorijski uspjeh tima iz Suve Reke, koji je u Turskoj savladao Sivaspor 4:3 golom Ermala Krasnićija u 94. minutu. Za goste u Ligi konferencija debitovao bivši igrač Sutjeske Dejan Zarubica

13881 pregleda 12 komentar(a)
Foto: twitter.com/fcballkani
Foto: twitter.com/fcballkani

Balkani je ovog ljeta ispisao istoriju kosovskog fudbala, preskočio tri prepreke u kvalifikacijama i domogao se Lige konferencija, ali time nije rekao posljednju riječ.

Tim iz Suve Reke je u 1. kolu u 91. minutu ostao bez pobjede protiv Kluža, potom protiv Slavije u Pragu dva puta vodio i izgubio 3:2, da bi večeras sve naplatio u Sivasu.

I to nakon neviđene drame - Sivaspor je izjednačio u 91. minutu golom Mustafe Jatabarea, ali je pobjedu ekipi Iljira Daje donio Ermalj Krasnići u 94!

Strijelca pobjedničkog gola je u 97. minutu zamijenio bivši igrač Sutjeske, OFK Beograda, Lovćena, Iskre, Budućnosti i Lačija, 29-godišnji Nikšićanin Dejan Zarubica, koji je tako debitovao u trećem po kvalitetu evropskog takmičenju.

Drugi Crnogorac, golman Damir Ljuljanović, sa klupe je gledao meč u Sivasu, dok je treći naš internacionalac, Edvin Kuč, koji je i kapiten Balkanija, propustio utakmicu zbog povrede.

Bonus video: