Laporta ne misli kao Peres: Superliga da, ali ne kao zatvoreno takmičenje

“Mislim da bi česte utakmice velikih bile zamorne. Na kraju bi bile zamorno. Oni koji vole fudbal na kraju bi se umorili. Lijepo je i zdravo da manji tim pobjeđuje veliki. Kada je Grčka uzela evropsku titulu, bio je to sjajan događaj, a kada je Lester bio šampion u Engleskoj – to je bilo nešto posebno. To je fudbal"

6309 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za razliku od Florentina Peresa, predsjednika Reala, koji još smatra da je Superliga projekat za budućnost fudbala, Đoan Laporta, prvi čovjek Barselone, više ne vjeruje u tu priču, iako se, zvanično, još nije povukla iz nje.

Laporta smatra da bi takmičenje sa velikim evropskim klubovima koji redovno igraju jedni protiv drugih na kraju umorilo navijače.

"Ušao sam u Superligu kao predstavnik Barse, ali sa kriterijumom da napravimo otvorenu Superligu. Da napravimo takmičenje koje je otvoreno za sve. Za mene je to veoma važno. Vjerujem u nacionalna fudbalska takmičenja i za mene bi bila greška da Superliga zamijeni nacionalne lige", kazao je Laporta.

“Mislim da bi česte utakmice velikih bile zamorne. Na kraju bi bile zamorno. Oni koji vole fudbal na kraju bi se umorili. Lijepo je i zdravo da manji tim pobjeđuje veliki. Kada je Grčka uzela evropsku titulu, bio je to sjajan događaj, a kada je Lester bio šampion u Engleskoj – to je bilo nešto posebno. To je fudbal".

Laporta, ipak, misli da bi nešto trebalo promijeniti.

"Superliga kao modifikovana i unaprijeđena Liga šampiona, to je put. Sa veoma dobrim formatom takmičenja, to će sigurno biti najatraktivnije takmičenje na svijetu. Ali u isto vrijeme morate da budete vješti da održavate značaj državnih šampionata. To je bitno“.

Bonus video: