Mini-kriza Budućnosti, Džudović: Moramo bolje

Mnogo važan meč igra Budućnost naredne subote u Tuzima, gdje može da nadoknadi sve ono što propustila u prethodna dva kola, ali i da se suoči sa još većim zaostatkom

3422 pregleda 5 komentar(a)
Bakić je dao dva gola iz penala, drugi za 3:3 u 95. minutu, Foto: FSCG
Bakić je dao dva gola iz penala, drugi za 3:3 u 95. minutu, Foto: FSCG

Na prva tri domaća meča pod Miodragom Džudovićem Budućnost je osvojila svih devet bodova, a na posljednja dva samo jedan.

Iskra je prošle sedmice slavila pod Goricom, malo je nedostajalo da juče slavi i Petrovac, a Podgoričani su golom u petom minutu sudijskog dodatka izborili remi (3:3).

Budućnost je u mini-krizi - tako mogu da se opišu igre i rezultati neposredno prije i neposredno nakon reprezentativne pauze.

Na posljednjih pet utakmica, računajući i Kup, "plavi" su ostvarili samo jednu pobjedu, pod Goricom protiv Mornara.

Prije toga, eliminisani su od Dečića u Kupu, remizirali sa Jezerom u Beranama.

Epilog - zaostatak na tabeli od četiri boda u odnosu na vodeći Dečić, tri u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku.

„Imamo oscilacija u igri, a kroz sve te probleme moramo da prođemo zajedno i da ispravljamo greške. Međutim, definitivno moramo bolje da igramo“, kazao je Džudović nakon remija sa Petrovcem, ekipom koja je ove sezone u dva meča dala Budućnosti čak sedam golova (kući je slavila 4:2).

Podgoričani su juče gubili 2:0, pa 3:1, na kraju mogu da budu zadovoljni remijem...

„Moram da budem zadovoljan na kraju, ali mislim da nam je pad koncetracije na prekidima otežao cijelu utakmicu. Bezveze smo doveli sebe u situaciju da jurimo dva gola prednosti“, dodao je Džudović.

Ima i nešto pozitivno...

"Gubili smo dva puta po dva razlike, ali ekipa nije prestala da igra, već je željela da preokrene. Negdje nam i realizacija nedostaje, ali momci su drugo poluvrijeme odigrali odlično. Spasili su - ono što se kaže - što se spasiti može“, kazao je Džudović, prenosi zvanični sajt kluba.

Sve što je propustila u prethodna dva kola Budućnost može da nadoknadi u narednom - u velikom derbiju prvenstva gostuje Dečiću.

Može, međutim, i da se suoči sa još većim zaostatkom, čak sedam bodova, ako bude opet poražena od tima od kojeg je izgubila pod Goricom u prvom krugu, od kojeg je ispala iz Kupa.

Mnogo važan meč igraju izabranici Miodraga Džudovića naredne subote u Tuzima.

Bonus video: