Mornar sa igračem manje osvojio bod protiv Sutjeske

Meč u Nikšiću završen 1:1

13065 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske su propustili priliku da preuzmu prvo mjesto na tabeli Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Aktuelni šampion je u posljednjem meču 12. kola kraj Bistrice odigrao neriješeno sa Mornarom - 1:1.

Domaći su poveli preko Tajrona Konrada u 58. minutu koji je pogodio iz penala, da bi gosti do remija stigli u 81. kada je mrežu zatresao Velimir Ljutica.

Nije meč u Nikšiću bio kvalitetan. U prvih 45 minuta nije bilo sadržajno, bez prave prilike, iako je Sutjeska imala inicijativu.

Sa distance su pokušavali Ilija Tučević i Marko Matanović. Gosti su se branili, pokušali iz kontranapada da dođu do gola, ali u prvom dijelu nisu stvorili šansu.

Već početkom nastavka je viđena prva velika prilika za Sutjesku, ali je Konrad pogodio prečku.

I onda u 58. minutu gol - Ljutica je u šesnaestercu oborio Konrada, arbitar Nikola Dabanović svirao penal za Sutjesku, a Holanđanin zatresao mrežu za peti pogodak ove sezone.

Nakon toga, Mornar je u 71. minutu ostao sa desetoricom (crveni karton je dobio golman Stefan Popović pošto je rukom igrao van šesnaesterca), očekivalo se da Sutjeska nakon toga privede meč kraju, ali je uslijedio šok.

U 81. je Petar Grbić sa desne strane centrirao, a Ljutica na drugoj stativi matirao Vladana Giljena. Sutjeska u narednom kolu gostuje Iskri, Mornar je domaćin Arsenalu.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: