Bivši fudbaleri kritikuju Ronalda: Veliko razočaranje, znao je da je to potez za naslovne strane

Tabloidi ističu da je Ronaldo nije ni sačekao saigrače u svlačionici nakon pobjede (2:0, golovi Freda i Bruna Fernandeša), već da je napustio stadion čim je utakmica završena

6924 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je najveća zvijezda Mančester junajteda, tako će biti sve dok je u klubu, koliku god mu minutažu dao Erik ten Hag.

Portugalac je tema broj jedan u engleskoj javnosti nakon što je sinoć u samom finišu duela sa Totenhemom, kada mu je postalo jasno da neće ući u igru, krenuo ka tunelu.

Tabloidi ističu da je Ronaldo nije ni sačekao saigrače u svlačionici nakon pobjede (2:0, golovi Freda i Bruna Fernandeša), već da je napustio stadion čim je utakmica završena.

Gari Lineker, Majka Ričards, Dion Dablin... Samo su neki od bivših fudbalera koji su još sinoć osudili potez Ronalda, a pridružio im se i Peter Šmajhel, legenda "crvenih đavola".

"Prvi put mogu da kažem da sam veoma razočaran ponašanjem Ronalda. Inače ga podržavam i razumijem situaciju u kojoj se nalazi, ali sada to ne želim da uradim. Takav odlazak sa terena stvara sve što ne želimo u ovom trenutku. Znao je da će to biti potez za naslovne strane", rekao je Danac i dodao:

"Takva ometanja nam nisu potrebna. Sve ovo je razočaravajuće", istakao je Šmajhel za BBC.

Ronaldo je, to je generalno mišljenje stručnjaka na Ostrvu, pokazao nepoštovanje prema saigračima.

"Uhvatio bih ga za vrat i pitao šta to radi", rekao je Dablin i nastavio:

"To što je učinio nije u redu. Umjesto da pričamo o tome kako je Junajted igrao dobro i nadigrao Sparse, mi govorimo o potezu Ronalda. Volim ga i veoma poštujem, mislim i da zaslužuje da igra više. Ali, ovo ne može da opravda, morao je da ostane uz ekipu do kraja", poručio je Dablin.

Ogroman ego - Ronaldo to nije mogao da sakrije.

"Misli da je veći od kluba. To je nepoštovanje saigrača, trenera, navijača... Junajted je igrao sjajno, šta je kome imao da zamjeri? Sve i da je bilo 0:2, to i dalje ne bi bilo u redu, ali bih nekako i razumio", kazao je Dani Mils, bivši defanzivac Sitija i Lidsa.

Menadžer Erik ten Hag je ostao miran.

"Želim da se fokusiram na one što su igrali, jer su to zaslužili nakon fantastičnog trijumfa", kazao je Ten Hag.

Engleski mediji su se podsjetili i izjave Holanđanina nakon debakla od Sitija (6:3) kada je Ronalda takođe ostavio na klupi.

"Zašto nije ušao? Nisam želio da ga ponizim tako što bih ga uveo kada gubimo 5:1", istakao je tada Ten Hag...

Bonus video: