Sutjeska protiv Iskre za povratak na pravi put

Susret u Danilovgradu je u subotu od 16 časova

3063 pregleda 0 komentar(a)
Brnović, Foto: Meridianbet 1. CFL
Brnović, Foto: Meridianbet 1. CFL

Fudbaleri Sutjeske subotu u 13. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, gostuju Iskri u Danilovgradu.

Aktuelni šampion je dva meča bez pobjede, a u goste odlazi timu koji je ove sezone igrao dobro protiv ekipa iz vrha tabele. Iskra je u dosadašnjem dijelu šampionata jednom savladala Budućnost i jednom igrala neriješeno, a bodove je podijelila i sa Dečićem (uz jedan poraz).

Upravo je protiv Iskre u prvom krugu domaćeg šampionata, na klupi Sutjeske debitovao Nenad Brnović, koji je na klupi Nikšićana naslijedio Miliju Savovića. Sutjeska je na Brnovićevom debiju slavila 3:0.

"Sve ćemo uraditi što je u našoj moći da ponovo savladamo Iskru. Njihova pozicija na tabeli nas neće zavarati, jer znamo da su dobra ekipa. U pitanju je tim koji je pobijedio Budućnost i remizirao sa Dečićem. Što se nas tiče - ne bismo smjeli da ponovimo neke stvari, koje su se dešavale na utakmici sa Mornarom. Igrači moraju da budu svjesni da je ovo najizjednačenija sezona i da ne smijemo da se opuštamo. Nadam se da smo svi zajedno naučili lekciju iz prethodnog meča i da ćemo ovog puta biti bolji. Što se tiče rostera - Grivić se vratio treninzima, vidjećemo da li će imati minutažu. Marko Vučić danas počinje sa treninzima i nadam se da će u narednom periodu biti spreman za utakmice", rekao je na današnjoj konferenciji trener Sutjeske Nenad Brnović.

Nakon ove utakmice, Sutjesku očekuje okršaj protiv Rudara u četvrtfinalu Kupa. Ali, kraj Bistrice razmišljaju samo o meču u Danilovgradu.

"Ne razmišljamo o Kupu, fokusirani smo samo na utakmicu sa Iskrom. Gledamo da se vratimo na pravi put i osvojimo tri boda", poručio je Brnović.

Marko Matanović smatra da je liga ujednačena što pokazuje i stanje na tabeli. Dečić na vrhu ima bod više od Sutjeske, a Nikšićani dva poena više od Budućnosti.

"Čeka nas teška utakmica. Iskra ima respektabilnu ekipu, što možda ne pokazuje stanje na tabeli, ali vidjeli smo da su remizirali sa Dečićem i pobijedili Budućnost. Mislim da je liga ujednačena, svako svakog može da dobije. Moramo da budemo fokusirani, da budemo pravi, da izađemo na teren i pokažemo da želimo da osvojimo sva tri boda", smatra Marko Matanović.

Bonus video: