Sutjeska sada želi da ostane na vrhu

Aktuelni šampion pobjedom nad Iskrom u 13. kolu preuzeo prvo mjesto na tabeli CFL. Slijedi duel sa Rudarom u Kupu, a onda i prvenstveni derbi protiv Budućnosti

4660 pregleda 4 komentar(a)
Sutjeska savladala Iskru i iskoristila remi Dečića za prvo mjesto, Foto: FSCG
Sutjeska savladala Iskru i iskoristila remi Dečića za prvo mjesto, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske protiv Iskre u Danilovgradu posljednjih sezona igraju tvrde, neizvjesne utakmice. Ne mogu Nikšićani ni da se pohvale da su često osvajali tri boda na stadionu “Braće Velašević”, ali su u subotu u 13. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige stigli do pobjede (2:1) koja ih je lansirala na prvo mjesto na tabeli.

Prije subotnjeg meča Sutjeska je u Danilovgradu upisala jednu pobjedu na sedam utakmica (3:0 krajem aprila, kada je sa ta tri boda osigurana titula). A onda je prije dva dana golovima Tajrona Konrada i Anta Babića aktuelni šampion stigao do značajnog trijumfa (2:1).

Čitavo drugo poluvrijeme je tim Nenada Brnovića igrao bez isključenog Sahlija, domaćin je smanjio minus početkom drugog poluvremena, ali je šampion sačuvao pobjedu.

Jedan od najzaslužnijih za sedmi ovosezonski trijumf, kojim je prekinut mini-niz Nikšićana od dva meča bez pobjede, bio je Marko Matanović, koji je upisao dvije asistencije.

- Težak meč je iza nas. Odigrali smo dobru utakmicu, ispoštovali dogovor iz svlačionice. Na kraju može da se kaže i da smo bili bolji i da smo zasluženo slavili. Iako je i Iskra igrala dobro - rekao je Matanović za “Vijesti”.

Matanović polako dostiže formu iz šampionske sezone. Ove je postigao jedan gol, ali je taj pogodak protiv Dečića, u 6. kolu, jedan od najljepših u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Zadovoljan sam kako sam igrao u Danilovgradu. Imao sam dvije asistencije, polako dolazim do ritma koji se traži. Mislim da se vraćam na pravi put - istakao je Matanović.

Matanović sa Sahlijem i Drinčićem
Matanović sa Sahlijem i Drinčićemfoto: FSCG

Sutjeska u narednom kolu u derbiju dočekuje Budućnost, od koje je u prvom krugu pod Goricom poražena rezultatom 2:0. Prije toga aktuelni šampion mora, ipak, da odradi ono što se od njega očekuje u Kupu - gostuje Rudaru u četvrtfinalu i favorit je da se plasira u polufinale.

- U ovom trenutku je fokus na Rudaru. Moramo da pobijedimo, da se plasiramo u polufinale i da probamo kasnije da stignemo do finala. Finale Kupa je najljepša utakmica. Usredsređeni smo na utakmicu sa Rudarom i tek nakon toga ćemo razmišljati o Budućnosti, svakako je i taj meč veoma bitan za nas - poručio je 22-godišnji vezista.

Domaći šampionat odavno nije bio ovako neizvjestan. Ekipe se smjenjuju na vrhu, a sada je lider Sutjeska, koja je iskoristila remi Dečića sa Petrovcem. Nikšićani imaju bod više od Tuzana, dva u odnosu na Budućnost.

- Mislim da je liga slabija nego prošle godine. Dosta je ujednačeno prvenstvo, svakog svakog može da pobijedi. Mislim da ćemo se mi, uz Budućnost, možda i Dečić do samog kraja boriti za titulu. Možda bude neizvjesno do posljednjeg kola”, zaključio je Matanović.

Bonus video: