Andrija Ražnatović, budućnost Budućnosti i "opasnost" sa lijeve strane: Pritisak je motiv, a ne alibi

Lijevi bek Budućnosti Andrija Ražnatović je opasan po protivnički gol - u subotu je asistirao za pobjedu protiv Rudara, ljetos je golom srušio Sutjesku pod Goricom, sada vjeruje u novi trijumf u derbiju koji se igra u nedjelju

7428 pregleda 6 komentar(a)
Ražnatović je pogodio mrežu Sutjeske i u novembru prošle godine, Foto: SAVO PRELEVIC
Ražnatović je pogodio mrežu Sutjeske i u novembru prošle godine, Foto: SAVO PRELEVIC

Više od mjesec Budućnost nije znala za pobjedu, sve dok lijevi bek podgoričkih “plavih” Andrija Ražnatović nije u drugom minutu sudijskog dodatka subotnjeg duela protiv Rudara “pronašao” glavu Stefana Miloševića, i to slabijom, desnom nogom, a lopta se zakoprcala u mreži za 2:1.

Je li ovim golom kriza obrisana kao gumicom, pokazaće, međutim, tek nedjeljni najveći crnogorski derbi protiv Sutjeske, ali i ostali predstojeći mečevi...

- Vratili smo se pobjedama, a to ja najvažnije u ovom momentu. Trijumf nam je barem omogućio da se koliko-toliko u miru spremamo za Sutjesku - kaže Ražnatović.

Budućnost, zapravo, nije uradila ništa specijalno, ali jeste ono što je morala - da pobijedi, kako bi nastavila trku za titulu. Dečić sada ima dva, a Sutjeska bod više.

- Nije to bila kriza igre, koliko kriza rezultata. Mi smo i u mečevima u kojima nismo pobijedili imali dobre momente. Naravno, bilo je i loših, a najviše nas je mučila realizacija. Da je ona bila bolja, sve bi bilo drugačije. Dobro je da smo konačno imali sreće da slavimo i vjerujem da će ovaj rezultat biti prekretnica za nas - dodao je Ražnatović.

Dok prvi dio sezone polako klizi ka završnici, trka za titulu se nastavlja. Niko da se odlijepi, niko da odustane - tri vodeća tima se pomjeraju puževim koracima.

- Čudna je sezona, mnogo bodova se gubi - niko nije dominantan, timovi su ujednačeni. Vjerujem da će se nastaviti neizvjesna trka, a ko bude imao najmanje oscilacija, ko bude konstantniji i koncentrisaniji, napraviće neku razliku - tvrdi Ražnatović.

Budućnost je trenutno treća, ali već u nedjelju može da bude prva - eto tolike su razlike. Ražnatović vjeruje da njegov tim, uprkos malim razlikama, ima nešto to će biti presudno i na duži rok napraviti prevagu u odnosu na Sutjesku i Dečić.

- Mislim da je to naša mladost i energija koju nam donose mladi igrači. Viktor Đukanović je jedan od najtalentovanijih igrača, ne samo u Crnoj Gori, već i mnogo šire, tu su Perišić, Dakić, Mrvaljević, Ćetković, sve tinejdžeri, pa još mlađi koji dolaze... Vjerujem da će sve to dati rezultat, ne samo u perspektivi, već i ove sezone - dodaje 21-godišnji bek.

Po njemu, Budućnost je u nekim mečevima već trasirala put kojim treba da ide.

- Nadigrali smo Dečić prije dva kola, bilo je 0:0, promašili smo šanse. Ipak, pokazali smo više. Takođe, pobijedili smo Sutjesku u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu ove sezone. To, naravno, nije dovoljno, treba da budemo konstantiniji u ostalim mečevima, ali jeste neki pokazatelj - smatra Ražnatović, dijete Budućnosti, koji je minulih sezona išao “na kaljenje” u Petrovac i Rudar.

Vratio se i sada je jedna od glavnih uzdanica Budućnosti - sa pozicije lijevog beka izuzetno je opasan u napadu, ove sezone je već dao dva gola, a jedan, u derbiju, baš protiv Sutjeske u avgustu (2:0). Sada se sprema za novi derbi.

- Kada igraju Budućnost - Sutjeska to je najveći derbi u Crnoj Gori, a u derbijima trenutna forma često ne igra glavnu ulogu. Oni su dobri, ali dobri smo i mi, kao i uvijek presudiće detalji.

Budućnost nije više u Kupu, zato ima imperativ u prvenstvu.

- I da nismo eliminisani iz Kupa, svakako bismo imali imperativ da osvojimo titulu - rekao je Ražnatović i objasnio “život” fudbalera Budućnosti.

- Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, svi su posebno motivisani protiv nas, ali to je nešto što se podrazumijeva i na šta treba da smo se odavno navikli. I taj pritisak nije, i ne smije da bude, nikakav alibi - ako moji saigrači i ja želimo da napravimo nešto u našim karijerama, to treba izvlači dodatni motiv i energiju iz nas, a ne da nas sputava. Pritisak pobjede je nešto što je sasvim normalno u životu svakog sportiste - zaključio je Ražnatović.

Možda dođe ponuda koja će zadovoljiti klub i mene

Andrija Ražnatović je “prospekt” Budućnosti - ima 21 godinu, mlad, a već dovoljno stasao i afirmisan. Pod budnim je okom brojnih skauta, klubova iz inostranstva.

- Imam ugovor i fokusiran sam na Budućnost. Bilo je ponuda, bilo je i priča, ali toga će uvijek biti kada igram dobro - zato mi je najvažnije da dobro treniram, da sam miran, staložen, da dajem sve od sebe, a da ekipa pobjeđuje - rekao je Ražnatović i dodao:

- Do januara sam sigurno tu. Vidjećemo šta donosi naredni period - možda dođe ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, samo u tom slučaju bih napravio naredni korak - istakao je Ražnatović.

Bonus video: