Humanost asova: Ivan Gudelj iz Ulcinja apeluje da se pomogne Zoranu Vorotoviću

Gudelj, koji je zbog hepatisisa morao da završi karijeru sa 27 godina, kada se spremao za odlazak na najveći nivo - imao je završen ugovor sa Realom, poznat je odavno kao veliki humanitarac

11234 pregleda 9 komentar(a)
Kashodža, Gudelj i Pepđonović, Foto: Privatna arhiva
Kashodža, Gudelj i Pepđonović, Foto: Privatna arhiva

Ulcinj će od 11. do 14. novembra biti fudbalska Jugoslavija u malom, zahvaljujući ideje i entuzijazmu Pavla Pepđonovića, ulcinjskog privrednika i sportskog radnika, da na jednom mjestu okupi legende eks-Ju fudbala, ali i svjetski poznata imena.

O događaju koji će okupiti brojne fudbalske asove, "Vijesti" su nedavno pisale, a jedan od aktera, bivši čuveni fudbaler Hajduka i SFRJ reprezentacije, Ivan Gudelj, najavio je da će druženje imati i humani karakter.

"Biće to prilika da se svi pokažemo kao ljudi. Pitao sam odmah za Zorana Vorotovića, čuo sam da je imao saobraćajnu i da je u baš teškoj situaciji. Želim damu pomognem, i ja i svi mi. Zajedno, kolege koje će biti tu. Bio je strašan igrač ali i pravi momak. Hoću da to bude velika akcija i molim da svi u tome učestvujemo, svi koji budemo u Ulcinju. Znam da će uspjeti, ja ću dati sve od sebe, vjerujem i ostali", kazao je Gudelj za RTNK.

Zoran Vorotović je bivši fudbaler Sutjeske, Budućnosti, Crvene zvezde, svojevremeno jedan od najboljih bekova SFRJ. Doživio je saobraćajnu nezgodu 2001. godine, gotovo je nepokretan, živi kao podstanar...

Gudelj, koji je zbog hepatisisa morao da završi karijeru sa 27 godina, kada se spremao za odlazak na najveći nivo - imao je završen ugovor sa Realom, poznat je odavno kao veliki humanitarac.

Tako je nedavno iz Splita doputovao u Niš, kako bi pomogao Nikoli Stefanovu, koji boluje od rijetke vrste hepatitisa i živi u nehumanim uslovima.

Tokom manifestacije u Ulcinju biće organizovana i promocija knjige “Ivan Gudelj - Hajdučka priča”, autora Blaža Duplančića, i emitovanje dokumentarnog filma “Ivanova igra” u režiji Tomislava Žaje.

Bonus video: