Rašford razlog što se ne priča o Ronaldu, Trosar je igrač koji zaslužuje veću pažnju

Mančester junajted preskočio Čelsi zahvaljujući jubileju Rašforda, Belgijanac iz Brajtona fascinira od početka sezone

4200 pregleda 0 komentar(a)
Napadač Brajtona Leandro Trosar, Foto: Reuters
Napadač Brajtona Leandro Trosar, Foto: Reuters

Desetak dana su ostrvski mediji pisali i pričali samo o Kristijanu Ronaldu, pratili mu svaki korak, pogled upućen menadžeru Mančester junajteda Eriku ten Hagu...

Portugalac je glavna okupacija svih, možda su previše o njemu mislili i igrači Vest Hema u susret okršaju na “Old trafordu”. To je iskoristio Markus Rašford koji je pogodio za trijumf “crvenih đavola” i lansirao ih na peto mjesto na tabeli Premijer lige.

Rašford je u nedjelju proslavio jubilej jer mu je gol protiv “čekićara” bio 100. u dresu Junajteda, vjerovatno i obradovao selektora Engleske Gareta Sautgejta pred Mundijal u Kataru, jer Albionu treba sav mogući napadački arsenal.

Prošli vikend su obilježile i majstorije Kevina de Brujnea i Nikola Barele, majstorija igrača Juventusa Nikola Fađolija, te Leandro Trosar i Viktor Osimen koji su het-trikovima do trijumfa vodili Brajton odnosno Napoli.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Sepe (Salernitana) - iskusni čuvar mreže je poznat po tome da uvijek blista protiv favorita. U duelu sa Lacijom je bio standardno dobar, pomogao je svom timu da uzme mjeru Rimljanima.

ODBRANA

Kim (Napoli) - kakvo pojačanje Napolitanaca! Stigao je iz Fenerbahčea za 18 miliona i obilježio start sezone u Seriji A. O Korejcu se ne priča kao o Hviči Kvaracheliji, ali u Napulju više niko ne misli da je odlazak Kalidua Kulibalija nenadoknadiv gubitak.

Dejvis (Totenhem) - veliki preokret Sparsa na gostovanju Bornmutu je imao pečat fudbalera kojima postizanje golova nije primarna funkcija. Velšanin je izjednačio na 2:2 i najavio trijumf.

SREDINA

Barela (Inter) - prepričavaće se asistencija Alesandra Bastonija i pas od skoro 80 metara, ali prijem lopte i realizacija - bilo je to Barelino savršenstvo u duelu sa Sampdorijom.

De Brujne (Mančester siti) - gostovanje Lesteru nije bilo jednostavno za šampiona. Sve je na “King Paueru” prošlo u znaku Belgijanca koji je maestralno pogodio iz slobodnog udarca. I to je sasvim dovoljno za nova tri boda Sitija.

Kevin de Brujne
foto: Reuters

Mirančuk (Torino) - skoro godina je prošla od posljednjeg poraza Milana na gostovanjima u šampionatu. Pamtiće se da mu je presudio finiš prvog poluvremena u Torinu i sjajna realizacija 27-godišnjeg Rusa.

Fađoli (Juventus) - 21-godišnji vezista je prinudno dobio šansu u Lećeu i zablistao - njegov evrogol je donio “staroj dami” treći trijumf zaredom u Seriji A, a Maks Alegri shvatio da i među mladima ima potencijala za prvi tim Juventusa.

NAPAD

Trosar (Brajton) - Trosar i “galebovi” ne prestaju da oduševljavaju. Belgijski napadač ove sezone može da se pohvali da je upisao het-trik protiv Liverpula, da je dao gol Sitiju, kao i da se poigravao sa Čelsijem.

Rašford (Mančester junajted) - proslavio je jubilej, 100. gol u dresu “crvenih đavola”. Taj pogodak je vrijedio tri boda protiv Vest Hema.

Markus Rašford
foto: Manchester United

Osimen (Napoli) - nastavio je seriju, čak se nije ni pomučio da bude trostruki strijelac u duelu sa Sasuolom. Sa odbranom protivnika je radio šta je želio.

Nelson (Arsenal) - povreda Bukaja Sake je “natjerala” Mikela Artetu da mu da šansu. A epilog je - dva gola mladog napadača u mreži Notingem foresta.

Bonus video: