"Varvari" slave rođendan - Budućnost zove na feštu, derbi na stadionu OFK Titograda

Meridian 1. CFL, 15. kolo - Budućnost protiv Arsenala na proslavi 35 godina postojanja “varvara” (16 h), sat kasnije derbi Dečić - Sutjeska na stadionu OFK Titograda na Starom aerodromu

8629 pregleda 12 komentar(a)
Varvari, Foto: FK Budućnost
Varvari, Foto: FK Budućnost

Nije kraj sezone, nije utakmica za titulu, ali pod Goricom se sprema fešta - “varvari”, najstarija, najbrojnija, najorganizovanija navijačka grupa u Crnoj Gori, proslaviće 35 godina postojanja. Utakmica Budućnost - Arsenal počinje u 16 sati.

Temelji navijačkog pokreta u glavnom gradu udareni su i prije te 1987. godine, kada je grupica najvjernijih, najodanijih, najenergičnijih navijača, odlučila da da novi izgled tribini.

Od tada, priča traje, i nastaviće se - “varvari” su postali simbol grada, srasli su sa klubom, kao svaka grupa, svaki pokret, doživljavali su uspone i padove raznih oblika, ali njihova vjernost prema plavo-bijeloj boji bila je i ostala - konstanta.

Svake pete godine u novembru najvjerniji fanovi podgoričkog kluba na svoj način proslavljaju jubilej, spremna je koreografija, sprema se fešta - a ona će biti potpuna samo ako Budućnost pobijedi četvrtoplasirani Arsenal, najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, i sačuva prvo mjesto na tabeli.

Možda i uveća prednost - jer, u derbiju kola, sat kasnije (17 h) na stadionu OFK Titograda igraju trećeplasirani Dečić i drugoplasirana Sutjeska. Oba tima imaju bod manje od Budućnosti.

”I dok sam bio igrač, navijači su uvijek bili tu. Nekada bi ih bilo 100, nekada 1000, nekada i više… ali su uvijek bili pokretači ekipe. Iskreno, i u ovoj sadašnjoj ulozi - kada izađem sa ekipom na zagrijavanje - osjećam adrenalin samim njihovim prisustvom. Vjerujem da ćemo pružiti maksimum, da ćemo napraviti super rezultat i na taj način im čestitati rođendan na najljepši mogući način”, kazao je pomoćni trener Budućnosti Vladan Savić.

Dečić će protiv Sutjeske pokušati da prekine seriju od četiri meča bez pobjede - četiri remija, a i Nikšićani traže iskupljenje nakon poraza u derbiju protiv Budućnosti u prošlom kolu.

Za 14 sati zakazan je meč između Rudara i Petrovca u Pljevljima, u 15 časova igraju Iskra i Jedinstvo u Danilovgradu, dok će u 16 h Mornar i Jezero igrati u Baru.

Tabela: Budućnost 25, Sutjeska, Dečić 24, Arsenal 23, Petrovac 21, Jezero 19, Rudar 17, Jedinstvo 16, Mornar, Iskra 10.Dl.M.

Bonus video: