Soker šokirao Ameriku - gol Bejla u 128. za istoriju u kalifornijskom "haosu"

Garet Bejl pogodio u 128. minutu za penal seriju finala MLS lige, svi u Americi već proglasili Filadelfiju šampionom. Ali prvak je Los Anđeles!

5415 pregleda 0 komentar(a)
Bejl je bio brži od posljednjeg zvižduka, Foto: REUTERS
Bejl je bio brži od posljednjeg zvižduka, Foto: REUTERS

To može da priušti samo fudbal! Osjetila je to i Amerika koja je proglasila Filadelfiju novim prvakom, istorijskim - najkasnijim golom u istoriji lige kada je za 3:2 pogodio Džek Eliot u 124. minutu, ali...

Los Anđeles, koji postoji od 2018. godine, za ovu sezonu je doveo evropske zvijezde, a finale MLS lige na "Banc of California Stadium", Kjelini, Teljo i Bejl su počeli na klupi.

Teljo je ušao u 90. minutu, Velšanin Garet Bejl u 97, ali je pokazao da zna kako se osvajaju trofeji. Kjelini nije ni ulazio u igru.

Bejl je u 128. minutu glavom zakucao loptu u mrežu, što je najkasniji gol u ligi, Los Anđeles je poslije u seriji penala došao do prve titule.

Ne samo nalozi na duštvenim mrežama ili statistički gigant Opta.., cijela Amerika je ostala u šoku kakvu neizvjesnost i nepredvidivost donosi "soker".

A domaćn je poveo preko Akoste u 28, Gazdag je poravnao pola sata kasnije, da bi Muriljo opet doveo ekipu iz Grada Anđela u vođstvo u 83, ali dva minuta kasnije Eliot je pogodio za produžetke...

Junak je i rezervni golman Džon Mekarti, koji nije primio gol sa penala u tri serije. On je na gol stao nakon crvenog kartona prvom golmanu, Maksimu Krepu u 116. minutu.

Bonus video: