De Brujne surovo iskren pred Maroko: Prestari smo za titulu

"Mislim da je naša šansa bila 2018. godina", rekao je as Mančester sitija

8987 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Belgija nije blistala na premijeri, ali je pobijedila Kanadu, danas protiv Maroka (14 h) igra za plasman u osminu finala.

"Crveni đavoli" su već nekoliko turnira favoriti iz sjenke, u Rusiji su prije četiri godine bili treći, na Euru su ispali u četvrtfinalu, a koliko mogu u Kataru?

Kevin de Brujne, njihov najbolji igrač, bio je surovo iskren - na pitanje da li bi Belgija mogla da osvoji Svjetsko prvenstvo, odgovorio je:

"Nema šanse, prestari smo. Mislim da je naša šansa bila 2018. Imamo dobar tim, ali star. Izgubili smo neke ključne igrače. Dolaze nam neki dobri novi igrači, ali oni nisu na nivou koji su bili drugi igrači 2018. Vidim nas više kao autsajdere", kazao je De Brujne u razgovoru za "Gardijan".

Belgijanci, međutim, imaju razlog da jure prvo mjesto u grupi, jer se u grupi E, sa kojom se ukrštaju, događaju čudne stvari.

Njihov protivnik u osmini finala tako bi morao da bude Japan, kao na prošlom SP, a ako prođu u četvrtfinale sve je moguće...

Ipak, pita se i Maroko - "lavovi Atlasa" žele takođe u drugu fazu, a nisu bili loši protiv Hrvatske na premijeri.

"Belgija je favorit, ima izvanredne igrače i odličnog trenera... Imaju odlične igrače čak i na klupi. Imaju iskustva... biće to teška utakmica", rekao je selektor Maroka Valid Regragui.

"Možemo zadati Belgiji probleme u veznom redu. Moramo da zadržimo posjed i stvorimo neku šansu. Ako to učinimo, Belgija će biti pod pritiskom".

Bonus video: