Čudotvorac Regragi: Rekao sam momcima da moraju da pišu istoriju Afrike

Maroko je napravio još jedno čudo, pobijedio je Portugal 1:0 u četvrfinalnom duelu, nakon što je sa Hrvatskom, još jednim polufinalistom odigrao bez golova, pobijedio Belgiju 2:0 i Kanadu (2:1), a eliminisao Španiju nakon penala (0:0)

6747 pregleda 0 komentar(a)
Regragi na rukama igrača, Foto: Reuters
Regragi na rukama igrača, Foto: Reuters

Valid Regragi - čudotvorac.

Trener koji je nacionalnu preuzeo slučajno, samo zato što Vahid Halilhodžić ima "tvrdu bosansku glavu", ispisao je istoriju sa Marokom - polufinale Svjetskog prvenstva.

Maroko je napravio još jedno čudo, pobijedio je Portugal 1:0 u četvrfinalnom duelu, nakon što je sa Hrvatskom, još jednim polufinalistom odigrao bez golova, pobijedio Belgiju 2:0 i Kanadu (2:1), a eliminisao Španiju nakon penala (0:0).

"Igrali smo protiv velikog tima, ali borili smo se do krajnjih granica. Imamo grupu nevjerovatno mentalno jakih momaka. Rekao sam im prije meča da jednostavno moramo da ispišemo istoriju Afrike. Uradili smo to", kazao je Regragi.

Maroko je na pet utakmica primio samo jedan gol - zapravo, bio je to autogol protiv Kanade.

"Igramo onako kako možemo. Pogledajte Portugal, oni ovode Ronalda, Leaa, toliko su tehnički jaki - ja tebi, ti meni, konstantno oko nas... Možeš samo da se braniš. Mi smo to radili perfektno", kazao je Regragi.

Bonus video: