Viktor Đukanović četiri godine u Švedskoj, jedan od vlasnika njegovog kluba je Zlatan Ibrahimović

Đukanović je potpisao ugovor na četiri godine, a podgorički klub bi, nezvanično, trebalo da zaradi oko milion eura, uz procente od narednih njegovih transfera

10755 pregleda 16 komentar(a)
Viktor Đukanović, Foto: FK Budućnost
Viktor Đukanović, Foto: FK Budućnost

Viktor Đukanović, najtalentovaniji crnogorski fudbaler, i zvanično je novi igrač švedskog Hamarbija, potvrdio je predsjednik Budućnosti Veselin Mijač.

Đukanović je potpisao ugovor na četiri godine, a podgorički klub bi, nezvanično, trebalo da zaradi oko milion eura, uz procente od narednih njegovih transfera.

“Imali smo dosta ponuda za Viktora, procijenili smo da je ponuda Hamarbija najbolja i za njega i za Budućnost. Procijenili smo, takođe, da je pravo vrijeme da napravi korak dalje u karijeri i da nastavi da razvija potencijal koji ima i koji je prepoznat. Dobio je šansu kao veoma mlad i potpuno je iskoristio”, kazao je Mijač.

Spekulisalo se da bi Đukanović, 18-godišnji krilni napadač, karijeru mogao da nastavi u Italiji, pominjala se i Holandija, ali izbor je bio Švedska.

Hamarbi je klub koji ima ambiciozne planove, a jedan od vlasnika je i slavni Zlatan Ibrahimović.

Tim iz Stokholma je sezonu, koja je završena početkom novembra, okončao na trećem mjestu i na ljeto će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

“Ljudi iz Hamarbija dugo su ga pratili i zaključili da je igrač i za sadašnjost i za budućnost. Siguran sam da je to prava sredina za njega, klub u kome će dobiti priliku i da igra i da napreduje”, kazao je Mijač, koji je istakao da mu je drago što mladi fudbaler karijeru nastavlja baš u Švedskoj, uz zahvalnost Branimiru Ivaniševiću, koji je pomogao da se transfer realizuje.

Đukanović, koji 29. januara puni 19 godina, upisao je 83 nastupa za Budućnost u svim takmičenjima i postigao 19 golova.

Debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

Bonus video: