Mesi se vratio - pogotkom (VIDEO)

U prvom meču nakon čuvenog 18. decembra i mundijalskog finala protiv Francuske Mesi postigao lijeo gol protiv Anžea (2:0 za PSŽ)

4058 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lionel Mesi je odigrao prvu utakmici otkada je 18. decembra u Kataru svrstao sebe među "besmrtne", a Pari Sen Žermenov meč mnogo manjeg uloga od mundijalskog finala obilježio je golom protiv Anžea - 2:0.

Mesi je u 72. minutu pasom za Ekitikea otvorio odbranu fenjeraša, a onda asistenciju Mukielea majstorski pretvorio u gol za konačnih 2:0.

Primio je loptu lijevom nogom, i odmah pogodio desnom, kao na malom fudbalu, a može se reći da je i počeo i završio akciju.

Pogledajte OVDJE.

Gol prvobitno nije priznat zbog ofsajda, ali jeste nakon korekcije iz VAR sobe.

Prvi gol u 5. minutu dao je 20-godišnji francuski napadač Ekitike, a asistent je i tada bio Mukiele.

PSŽ nije blistao, s Mesijem i Nejmarom, a bez Mbapea koji je na mini-odmoru. Posljednjeplasirani gosti, koji nikad u istoriji nisu pobijedili PSŽ, su u meču sporog ritma u dva navrata bili nadomak izjednačenja 1:1.

Fudbaleri PSŽ-a, predvođeni Mesijem i Nejmarom, su se zagrijavali sa majicama sa Peleovim likom, na kojima je pisalo "eterno" (vječan).

Mesi, Nejmar, Pele
foto: Reuters

"Sveci" su uvećali prednost na vrhu u odnosu na na šest bodova u odnosu drugoplasirani Lens, koji je igrao 2:2 sa Strazburom.

Marsej na trećem mjestu sada ima samo dva boda manje od Lensa, nakon pobjeda na gostovanju Troi (2:0).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: