Budućnost sa vještačke trave u borbu za titulu, Džudović: Sve naše ekipe treba da idu u Antaliju

Treniraćemo na vještačkom terenu, a to nije najbolje za ekipu. Klub nije mogao da organizuje put u Antaliju, zbog nekih logističkih problema, pa smo prilagodili plan rada i priprema

4591 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Glavni i najvažniji dio priprema za drugi dio sezone, fudbaleri Budućnosti obaviće na vještačkoj travi.

Umjesto u Antaliji, kako je prvobitno planirano, biće u Budvi, koja ima hotelske kapacitete, ali nema ono najvažnije - dobre prirodne terene.

I to je nešto što je trener Miodrag Džudović prihvatio kao realnost, ali i naglasio:

"Plašim se toga, treniraćemo na vještačkom terenu, a to nije najbolje za ekipu. Klub nije mogao da organizuje put u Antaliju, zbog nekih logističkih problema, tako da šta je - tu je. Prilagodili smo plan rada i priprema, ali smatram da bi svaki naš klub, ne samo Budućnost, zimske pripreme trebalo da ima u Antaliji. To je savršeno mjesto za pripremni period, u svakom pogledu - i zbog uslova i zbog sparing partnera, a to je i svojevrsni izlog, koji podiže i na reputaciju našeg fudbala. Ostajemo ovdje, radimo šta možemo i u uslovima koje imamo”, kazao je Džudović.

Budućnost se okupila 3. januara, a nakon božićnih praznika krenula “u puni rad”.

Put u Budvu je zakazan za 20. januar, a dan ranije je prvi kontrolni meč, protiv Rodanža, ekipe iz Luksemburga. Tokom priprema u Budvi, Džudovićev tim odigraće tri utakmice - rivali su Jezero i Arsenal, te srpski Metalac.

A do tada ekipa bi trebalo da bude kompletirana, još se čekaju pojačanja u defanzivnoj i napadačkoj liniji, a možda i u veznom redu, gdje se stvorila praznina odlaskom Marka Bakića u grčki OFI. Za sada, nova imena su povratnik i veteran Grbić, iskusni Knežević, te Sekulović, kao i Dašić, koji se vratio sa pozajmice iz Arsenala.

"Trener sam koji voli da ima stabilnost u ekipi. Prevelike promjene donose neizvjesnost. Novim igračima potrebno je vrijeme za adaptaciju, da se prilagode i na atmosferu i na zahtjeve. Prelazni rok je za nas bio izbalansiran, ali nije završen. Imamo, međutim, problem sa strancima, popunjeni smo, tako das mo fokusirani na igrače sa našim pasošem. Ako nađemo kvalitetno rješenje, igrača koji će da doprinese rezultatu, reagovaćemo”, kazao je Džudović.

Budućnost je prvi dio sezone završila bodovno poravnata sa Sutjeskom, s tim da je tri boda prednosti ispustila u posljednjem jesenjem kolu, teškim porazom od Iskre u Danilovgradu.

Džudović je podsjetio da je ekipu preuzeo kada je bila bez bodova, a da je Sutjeska u tom trenutku imala devet, uz meč više.

"Ekipa je napredovala u svim segmentima. Organizaciono, rezultatski, u disciplini i u igri, a uvijek postoji prostora za napredak. Imali smo oscilacije, recimo poslije prve pauze smo bili u padu, ali smo se dizali i ušli u dobru seriju. Znamo zašto se dogodio posljednji poraz. Ekipa fizički ni mentalno nije bila na nivou, imali smo krizu i u prethodnim mečevima, protiv Mornara i Jezera, ali smo uspjeli da ostvarimo rezultat kvalitetom i motivom, iako možda nismo zaslužili pobjede. To što se dogodilo protiv Iskre je moja odgovornost, jer nisam mogao da izvučem više od ekipe. Možda je, međutim, taj poraz došao na vrijeme, da nam pokaže šta nam nedostaje i na koga možemo da računamo ubuduće”.

U borbi za titulu, koja predstoji u drugom dijelu sezone, oscilacija ne smije da bude.

"Sigurno će proljeće biti teže od jeseni. Stanje na tabeli je takvo da je svaka utakmica malo finale i donosi veliki pritisak, ali mi se spremamo za to. Mislim da sve zavisi od nas. Jasno je i koji je naš cilj. Idemo na titulu, samo o tome razmišljamo. Jedina istina i jedno mjerilo je rezultat, sve ostalo može da se nadogradi", dodao je Džudović naglasivši i da, pored Sutjeske, kandidat za prvo mjesto ostaje i Dečić, te da će i Petrovac, koji se, kako je rekao, ozbiljno pojačao, biti ozbiljan konkurent.

Bonus video: