Gvardiola ponovo kandidat za klupu Brazila

Čelnici brazilskog Fudbalskog saveza pomno prate situaciju u kojoj se našao Mančester siti zbog navodnog kršenja pravila finansijskog fer-pleja

1645 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (52) kandidat je da preuzme reprezentaciju Brazila, pišu brazilski mediji.

Katalonac je ponovo dospio u najuži krug kandidata nakon nezavidne situacije u kojoj se našao šampion Engleske Mančester siti.

Premier liga je naime, prije nekoliko dana objavila kako je nezavisnoj komisiji uputila više od 100 optužbi na račun Manchester sitija za navodno kršenje pravila finansijskog fer-pleja.

Riječ je o prekršajima u periodu od 2009. i 2018. godine. Ako Siti bude proglašen krivim, može da bude izbačen iz lige, a moguće je takođe oduzimanje osvojenih titula i izricanje visoke novčane kazne.

Španski stručnjak je još prošle godine izjavljivao da će, ako sazna da ga je uprava lagala o finansijama, podnijeti ostavku.

Brazilci su već jednom pokušali da angažuju Gvardiolu, ali on nije želio da napusti Siti. Brazilski mediji navode kako su čelnici Saveza spremni da čekaju do kraja ove sezone, što bi značilo da Gvardiola teoretski može da završi sezonu na klupi Sitija.

Gvardiola vodi Siti od 2016. godine, a prije toga je trenirao Bajern i Barselonu.

Brazil je trenutno bez selektora nakon što je Tite napustio kormilo "karioka" poslije poraza od Hrvatske u četvrtfnalu Mundijala nakon izvođenja penala.

Tite je vodio brazilsku reprezentaciju od 2016. godine, a na 81 utakmici upisao je 61 pobjedu, 14 remija i šest poraza.

Bonus video: