Vicerpvak srušio prvaka u Napulju, Kristijano Ronaldo niže rekorde

Engleska slavila u Italiji -2:1, CR7 ruši i popravlja rekorde, dok je Hojlund het-trikom srušio Finsku na startu kvalifkacija za EURO 2024.

6286 pregleda 0 komentar(a)
Mateo Retegi je pogodio na prvoj utakmici u Evropi, Foto: REUTERS
Mateo Retegi je pogodio na prvoj utakmici u Evropi, Foto: REUTERS

Derbi evropskih kvalifkacija za Euro 2024. godine u Njemačkoj, na stadionu "Dijego Armando Maradona" i sudaru aktuelnog prvaka Evrope Italije i viceprvaka, Engleske pripao je gostima - 2:1.

Engleska je bolje ušla u uitakmicu, dominirala je i povela u 13. minutu preko Deklana Rajsa.

Nesmotrena igra rukom Đovanija di Lorenca, baš kada je lopta išla ka kapitenu Gordog Albiona, Hariju Kejnu, značila je penal. Kapiten je pogodio za 2:0, ali i svoj 54. pogodak za Englesku, pa je novi rekorder, jer je Vejn Runi ostao na 53.

U nastavku su "azuri" krenuli silovitije, a sjajnu akciju tima završio je argentinski Italijan, Mateo Retegi, koji je na debiju bio strijelac u 56. minutu.

Pritiskala je Italija potom, ali nije uspjela da izbjegne poraz na startu grupe C.

U istoj grupi Sjeverna Makedonija je savaldala Maltu sa 2:1. Elmas i napadač Barnlija, Darko Čurlinov su u nastavku pogodili za 2:0, ali je Janik u 86. smanjio na 2:1.

Danska je u grupi H, uspjela da savlada Finsku sa 3:1, a za domaćina je napadač Atalante Rasmus Hojlund postigao sve golove, het trik - 21, 82, i trećem minutu nadoknade vremena.

Finci su pružili jak otpor, izjednačili pogotkom Antmana na asistenciju Tima Pukija u 52, ali su poklekli u finišu.

U istoj grupi i prvoj utakmici kvalifikacija u Kazahstanu je Slovenija slavila preokretom (2:1), dok je Sjeverna Irska slavila u San Marinu sa 2:0.

Portugal je slavio kući protiv Lihtenštajna u grupi J, sa 4:0 a dva gola, treći sa penala i četvrti iz slobonjaka na utakmici postigao je rekorder, Kristijano Ronaldo.

Tačnije dupli, pošto je uz rekord golova za reprezentacije, sada 120. CR7 odigrao je najviše utakmica za selekciju - 197, i srušio je rekord Badera Al-Mutve, koji sjutra ima priliku da se izjednači u utakmci njegovog Kuvajta i Filipina.

Bonus video: