April odluke: Budućnost igra sedam, Sutjeska čak osam utakmica

Nastavlja se Meridianbet 1. CFL utakmicama 27. kola, Budućnost od Mornara kreće u seriju u kojoj je čeka i zaostali meč sa Rudarom, Sutjeska od Arsenala u niz u kojem će imati i dva polufinalna meča Kupa. Dečić sa Jezerom, Rudar-Jedinstvo u derbiju sjevera, krucijalno za Iskru protiv Mornara

4840 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost nema obaveza u Kupu, zato će imati utakmicu manje od najvećeg rivala, Foto: FSCG
Budućnost nema obaveza u Kupu, zato će imati utakmicu manje od najvećeg rivala, Foto: FSCG

Nakon dvije sedmice pauze nastavlja se Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga, a fudbaleri Budućnosti su sa dvije vezane pobjede prije obaveza reprezentacije izborili za “pol-poziciju” u trci za titulu.

Podgoričani u posljednjih 10 kola ulaze bodovno poravnati sa Sutjeskom, ali i utakmicom manje, što im daje blagu psihološku prednost u odnosu na rivala.

Naravno, prednost će zadržati samo ako danas pod Goricom, u 27. kolu, savladaju Mornar (15 h).

BUDUĆNOST U SERIJI PROTIV BARANA

”Pauzu smo dočekali na najbolji način nakon pobjede nad Jezerom, prvi dio smo iskoristili da se malo odmorimo, dok je drugi protekao u dobrom radu i pozitivnoj atmosferi, a odigrali smo i trening utakmicu protiv Arsenala koju smo takođe dobili što je važno”, poručio je Petar Sekulović, vezista Budućnosti.

Mornar je dobar u drugom dijelu, iako ga je Budućnost pobijedila - pet puta zaredom. Jesenas oba puta - 2:0 u Podgorici, 2:1 u Baru.

”Fokusirali smo se na neke sitne detalje koji će nam biti potrebni protiv Mornara, ali i u nastavku sezone. Ukoliko ispunimo sve što se bude tražilo od nas i ako budemo fokusirani upravo na te detalje mislim da ćemo upisati nova tri boda”.

Petar Sekulović
Petar Sekulovićfoto: FK Budućnost

Sekulović se u upravo iz Mornara u zimskom prelaznom roku vratio u matični klub.

”Utakmici prilazim kao i svakom prethodnom meču, sa željom da na najbolji mogući način pomognem ekipi da dođe do cilja. Naravno, biće mi drago da vidim bivše saigrače i stručni štab. Mornar je odlična ekipa, dobro vođena sa klupe, ima iskusne renomirane igrače, kao i par mladih i perspektivnih. Snaga rivala leži u iskustvu i napadačkom dijelu ekipe, uz igru na prekidima - tu moramo da budemo maksimalno koncentrisani”, smatra Sekulović.

Slijede mečevi odluke, a Budućnost će u aprilu, uz odloženi duel sa Rudarom, odigrati sedam utakmica.

”Svaka naredna utakmica je za nas malo finale i stvarno prilazimo meču sa tim stavom. Četiri od narednih pet utakmica igramo pod Goricom i mislim da imamo dobru šansu da uđemo u niz pozitivnih rezultata kako bismo digli samopouzdanje pred finiš prvenstva”, jasan je Sekulović, koji je svjestan šta može da bude presudno u borbi za šampionski pehar...

”Imamo veliki roster, podjednak kvalitet na svakoj poziciji i to je naša najveća prednost uz fenomenalnu atmosferu koja me je dočekala od prvog dana priprema, a koja je sada još bolja. Iskreno, mislim da kao ekipa imamo ogroman potencijal i da još nismo ni na 60-70 odsto svojih mogućnosti. Taj potencijal daje rezultate, mislim da će ih tek davati, a pozivam ‘varvare’ i sve navijače da nam pruže podršku u što većem broju, jer ćemo izgledati sve bolje i bolje iz meča u meč”, zaključio je Sekulović.

FAVORITI? TO NIJE NEŠTO ŠTO JE PRESUDNO U OVOJ LIGI

Sutjeska nema zaostalu utakmicu, ali je čeka polufinalni dvomeč u Kupu, za razliku od Budućnosti - pred aktuelnim šampionom je, dakle, još teži april.

”Iskoristili smo pauzu da se spremimo za odlučujuća dva mjeseca, u kojima će biti veoma gust raspored, u kojima nas čeka i polufinale Kupa”, kaže golman Suad Ličina.

Prvi rival u nizu je Arsenal - meč kraj Bistrice igra se u 18 sati.

”Arsenal zaostaje samo dva boda od pozicije koja vodi u Evropu. Smatram da smo favoriti, ne bježimo od toga, ali dobro je poznato da to u ovoj ligi to nije presudno i nije nešto što automatski donosi rezultat. Moraćemo dobro da se namučimo, očekujemo tešku utakmicu. Znamo kako mogu da nas ugroze, ali ako mi odradimo ono za šta smo se spremali 14 dana, vjerujem da rezultat neće izostati”, ističe Ličina, koji bi trebalo da ponovo bude na golu, jer se kapiten Vladan Giljen oporavlja od prehlade i povrede.

Dragan Grivić
foto: FSCG

Sutjeska dijeli prvo mjesto sa Budućnošću, ali ima i meč više. Nikšićani nemaju prava na kiks ako žele da budu ravnopravni u trci za titulu.

”Arsenal je najprijatnije iznenađenje ove sezone. Znamo da su prošle godine igrali Drugu ligu, nastavili su sa dorbrim izdanjima u eliti, što pokazuje njihova pozicija na tabeli. Znamo da igraju veoma čvrsto, odgovorno, disciplinovano. Dobri su iz bloka, u tranzicijama i prekidima - čeka nas zahtjevna utakmica. Kvalitet je apsolutno na našoj strani, ali to ne znači ništa ako ne damo maksimum - i pojedinačno i timski”, kaže pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

DEČIĆ KREĆE SA ČETVRTIM TRENEROM OVE SEZONE

Dečić na na stadionu OFK Titograda dočekuje Jezero, sa Jurajem Jarabekom na klupi - Slovak će biti četvrti trener Tuzana ove sezone.

Da li će njemu uspjeti ono što nije Vladimiru Jankoviću, Nebojši Jandriću i Vladimiru Gaćinoviću - da igrama i rezultatima zadovolji upravu kluba?

Tuzani su dobar dio jesenje polusezone bili u vrhu tabele, a sada su tek peti i Evropa djeluje bliža preko Kupa. I trofej, naravno...

”Promijenili smo trenera, stigao je Slovak Jarabek, koji nam je uveo neke novine u rad. Trenirali smo dobro, pojačali rad i mislim da spremno čekamo nastavak prvenstva. Čeka nas utakmica sa Jezerom, koja je neugodna ekipa, ali je sigurno da idemo na pobjedu. Ukoliko budemo na terenu sproveli sve ono što smo prethodnih dana radili na treninzima, onda pobjeda i tri boda neće izostati”, kazao je krilni napadač Dečića Aleksa Marušić.

Rudar i Jedinstvo Franca igraju u Pljevljima derbi sjevera, ali i derbi za opstanak - ako pobijede, Pljevljaci će prići Bjelopoljcima na samo bod u borbi za izbjegavanje baraža. Krucijalan meč igra posljednjeplasirana Iskra, koja nije dobila pet mečeva zaredom, a dočekuje Petrovac.

Parovi 27. kola

BUDUĆNOST - MORNAR (15 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

RUDAR - JEDINSTVO (15)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ISKRA - PETROVAC (16)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

DEČIĆ - JEZERO (17)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

SUTJESKA - ARSENAL (18)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

Bonus video: