Lusero: Kako utakmice prolaze, sve više sam srećniji, idemo na tri boda protiv Petrovca

Budućnost sjutra (19) dočekuje Petrovac u 29. kolu Meridianbet 1. CFL

3205 pregleda 0 komentar(a)
Lusero, Foto: FSCG
Lusero, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti sjutra (19) u 29. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige dočekuju ekipu Petrovca.

Budućnost u drugom dijelu sezone ne zna za poraz, vezala je četiri trijumfa i od Sutjeske preuzela prvo mjesto na tabeli sa pet bodova više i utakmicom manje. Ekipa Miodraga Džudovića nije ove sezone uspjela da savlada Petrovac (dva remija i poraz).

“Mislim da je pred nama jedna lijepa utakmica za igranje, a očekujem da bude potpuno različita u odnosu na Mornar i Iskru. Sigurno je da ćemo mi igrati našu igru koju već neko vrijeme demonstriramo, pogotovo kada igramo kod kuće. Očekujem da osvojimo nova tri boda, borićemo se za njih svim silama”, rekao je za klupski sajt Argentinac Lusero.

Budućnost je na dobrom putu da dođe do nove titule.

“Važno je da nastavimo da igramo u ovom pozitivnom ritmu koji je iza nas, a posebno da pokažemo snagu na domaćem terenu. Tako bismo nastavili bodovni progres i timove ispod nas ostavili na distanci. Siguran sam da će nam to pomoći ka krajnjem cilju”, jasan je Lusero.

Argentinac u prvom dijelu sezone nije bio na visini zadatka, ali je u drugom dijelu njegov kvalitet došao do izražaja.

“Period adaptacije je bio vrlo važan za mene. Imao sam šest teških mjeseci u smislu prezentovanja svojih kvaliteta, jer stvari nisu išle onako kako sam želio. Ali, zahvaljujući pripremama za proljeće uspio sam da se podredim cilju, da se pripremim na najbolji mogući način i da budem od pomoći timu u ostvarivanju cilja. Kako utakmice prolaze, sve više sam srećniji i zadovoljniji, sve više dobijam na povjerenju od strane igrača i stručnog štaba i polako – korak po korak – zajedno idemo ka ostvarenju zacrtanog, a to je titula”.

Budućnost je u prethodnom kolu savladala Iskru i stigla do četvrte uzastopne pobjede.

“Znali smo da će ta utakmica da bude teška. Protivnik je radio sve kako bi zatvorio naše linije, igrao je nisko kako bi nam onemogućio put do gola. Međutim, mi smo radili sve kako bi osvojili nova tri boda, a motiv je bio još veći jer smo igrali kod kuće. Na kraju, bio je 80 i neki minut kada smo probili linije rivala, postigli prvi gol, otvorili utakmicu, a zatim je i zatvorili na najljepši mogući način u našu korist”, rekao je Arijel Lusero.

Lusero će sjutra imati bliski susret sa još dvojicom igrača iz Južne Amerike - Faustom i Augustom.

“Faust je vrhunski napadač i moramo dobro da ga čuvamo, dok je na sredini terena Augusto koji je takođe odličan igrač i kome ne smijemo da dozvolimo da razvija igru. Međutim, mi se pitamo i vjerujem da ćemo nači prostor da mi prezentujemo našu igru”.

Lusero je golovima direktno odlučio mečeve sa Arsenalom i Mornarom. A posljednja četiri je počeo u startnoj postavi.

“Mnogo sam srećan što smo vezali četiri pobjede, ekipa je to zaslužila vrijednim radom, a dobri rezultati utiču svima nama pozitivno na samopouzdanje. Sada se nalazimo u dobroj situaciji. Zadovoljan sam i na ličnom planu, uspio sam da postignem dva gola i čini me srećnim činjenica što mogu da pomognem ekipi. Srećan sam, uživam u momentu, a uživam i na terenu zahvaljujući saigračima koji iz dana u dan sve više vjeruju u mene, tako da očekujem još dobrih igara i golova”.

Bonus video: