Bajern i Benfika u (ne)mogućoj misiji

Fudbaleri Bajerna večeras (21) dočekuju Mančester siti u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Njemački tim ima tri gola minusa iz prvog meča i nalazi se u teškoj situaciji. Inter u drugom susretu dočekuje Benfiku i ima dva pogotka prednosti iz prvog susreta

6930 pregleda 0 komentar(a)
Nećemo se predati: Tomas Tuhel na jučerašnjem treningu Bajerna, Foto: Reuters
Nećemo se predati: Tomas Tuhel na jučerašnjem treningu Bajerna, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija prije sedam dana su odigrali sjajnu utakmicu, savladali Bajern iz Minhena (3:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i potvrdili visoke ambicije u ovom takmičenju.

Šampion Engleske je u prvom susretu slavio golovima Rodrija, Bernarda Silve i Erlinga Halanda, u međuvremenu u Premijer ligi bio ubjedljiv protiv Lestera (3:1) i mirno otputovao na revanš u Njemačku.

- Prva utakmica je bila tijesna. Tek na terenu možete da se uvjerite da je riječ o dobrom timu. Bajern je u prvom meču u dosta segmenata bio bolji od nas, rekao bih da su 65 minuta bili bolji, ali je drugi gol sve promijenio. Živio sam u Minhenu tri godine, vodio sam ekipu. Znam kakav mentalitet i kvalitet posjeduju. Mi moramo da odigramo jaku utakmicu ukoliko želimo da se plasiramo u polufinale - rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

grafik liga šampiona
foto: Graphic News

Za razliku od Sitija, situacija u Bajernu je daleko od idealne. Novinske stupce je prethodnih dana punio sukob Sadija Manea i Liroja Sanea nakon prve utakmice sa Sitijem. Senegalac je u svlačionici udario saigrača, pa je suspendovan, ali ga prava kazna tek očekuje, jer će morati da plati 300.000 eura što je najveća kazna u istoriji bavarskog kluba. U međuvremenu, Bavarci su u domaćem šampionatu remizirali sa Hofenhajmom.

- Uzbuđeni smo pred revanš. Nećemo se predati, iako rezultat nije povoljan. Zadovoljan sam kako smo igrali u prvom meču i pored poraza. Možda će zvučati čudno, ali bilo je zabavno - smatra trener Bajerna Tomas Tuhel.

U drugom meču se sastaju Inter i Benfika. Italijanskoj ekipi ne ide dobro u Seriji A, Posljednji trijumf u domaćem šampionatu je upisala protiv Lećea početkom marta i dovela u pitanje plasman u Ligu šampiona naredne sezone. “Nerazuri” su u prvom meču protiv Benfike pokazali kvalitet, iskustvo i evropski šmek i stekli dva gola prednosti pred večerašnji meč na “Meaci”.

- Igramo protiv izvanredne ekipe, koja u posljednje vrijeme ne ostvaruje očekivane rezultate. Znamo njihove prednosti i mane. Imamo dva gola prednosti, ali to nam ništa ne garantuje - poručio je trener Intera Simone Inzagi.

Benfika je u portugalskoj Primeiri poražena na posljednje dvije utakmice. “Orlovi” su nakon sjajna dva mjeseca upali u krizu.

- Nikada nije dobro kada izgubite prvi meč na domaćem terenu. Ali, ništa nije gotovo. Moramo da vjerujemo. Mislim da možemo do pobjede - poručio je trener portugalskog kluba Rodžer Šmit.

U polufinalu su već Milan i Real Madrid.

Bonus video: