Đavoli u španskom paklu: Mančester junajted šestu godinu zaredom elimisan od timova iz La lige

Velikan sa "Old Traforda" bez ideje protiv španskih timova, protiv Sevilje nikad nije upisao pobjedu...

7085 pregleda 0 komentar(a)
Napadač Junajteda Markus Rašford tokom meča u Sevilji, Foto: Reuters
Napadač Junajteda Markus Rašford tokom meča u Sevilji, Foto: Reuters

Prije šest godina Žoze Murinjo je na "Old Traford" donio posljednji evropski trofej (Liga Evrope), samo tri mjeseca kasnije Mančester junajted je u Skoplju izgubio od Reala u Superkupu i taj meč označio je početak muka "đavola" sa španskim ekipama.

Sinoć je tim sa "Teatra snova" u četvrtfinalu Lige Evrope eliminisan od Sevilje i bila je to šesta godina zaredom da se engleski velikan od evropskih snova oprostio nakon nokaut duela sa timovima iz La lige.

Zanimljivo, čak tri puta "dželat" Junajteda bila je upravo Sevilja, koja je uz sinoćnji trijumf, još dva puta bila kobna za engleski klub - 2018. u osmini finala Lige šampiona i 2020. u polufinalu Lige Evrope.

Osim kluba iz Anadaluzije, Mančester je tokom posljednjih šest godina morao da se "pokloni" i Barseloni u četvrtfinalu Lige šampiona 2019, Viljarealu u finalu Lige Evrope (2021) i Atletiko Madridu prošle sezone u osmini finala Lige šampiona.

Kada je u pitanju Sevilja, interesantno je i to da Mančester junajted nikad nije upisao pobjedu protiv kluba sa "Sančes Pishuana" - na dosadašnjih pet duela tri puta je poražen, a dva meča je odigrao neriješeno.

Bonus video: