Budućnost sa Rudarom u Podgorici, Savić: Mi se pitamo, idemo na pobjedu

Lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige sjutra (20) dočekuje Rudar u 31. kolu

6560 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti igrali su u srijedu protiv Rudara neriješeno (1:1) u zaostalom meču 22. kola, a već sjutra (20) ih u redovnoj, 31. rundi, u Podgorici, očekuje duel sa istim rivalom.

Budućnost je u Pljevljima propustila priliku da uveća prednost u odnosu na Sutjesku, koja iznosi tri boda. Podgorički "plavi" su vodili golom Đuričkovića, a bod domaćoj ekipi donio je Boričić.

„Analizirajući utakmicu, ostaje veliki žal za tri boda iz razloga što smo kontrolisali cijelu utakmicu – imali smo posjed, igru, iz igre smo stvarali šanse, ali nismo ih iskoristili. Mislim da je najveći faktor koji je kumovao tome izuzetno loš teren. Uz to, u određenim segmentima igre nedostajala nam je koncentracija, ali i sreća. Protivnik nam je za 90 minuta uputio samo jedan šut, a iz jedne dekoncentracije u posljednjoj liniji smo primili malo nesrećan gol. Ali, šta je tu je, ono što je bilo ne možemo da vratimo – idemo dalje“, rekao je pomoćni trener Vladan Savić.

Budućnost je tri meča bez pobjede, a na ta tri susreta je primila devet golova.

„Tačno je da imamo malo vremena za pripremu utakmice, a činjenica je da je ekipa svjesna šta smo propustili i šta nas očekuje. Poznajemo odlično protivnika, imamo poštovanje za Rudar, kao i za svakog rivala u ligi, ali igramo na našem terenu, pred našom publikom, uz naše „Varvare“ i mislim da će ekipa biti spremna i voljna da ostvari bitnu pobjedu za nastavak sezone“, jasan je Savić.

Ekipa je imala malo vremena da se pripremi za novu utakmicu sa istim rivalom.

„Na dobrom smo putu da se ekipa psihički oporavi, a uprkos kratkom razmaku između utakmica ima prostora da se oporavimo i na fizičkom planu. Radimo sve da se ekipa pripremi na najbolji mogući način, osjveži i oporavi... Činjenica je da neće biti lako, jer Rudar pored kvaliteta koji posjeduje igra jedan specifičan sistem. Igra dosta zatvoreno i pokušava iz kontri i polukontri da ugrozi gol. Ali, ponavljam: naš teren, naša publika, a bodovi su nam neophodni i nadam se da ćemo se potruditi da ostvarimo pobjedu“, smatra Savić.

Do kraja sezone je ostalo još šest kola, Budućnost ima tri boda više i bolji međusobni skor od Sutjeske, kojoj gostuje u 32. kolu.

„Svaka utakmica je teška, nebitno da li je ekipa iz vrha ili sa dna tabele. Nas kao klub i ekipu krasi to što se negdje uvijek mi pitamo, mi određujemo način igre, mi smo ti koji težimo ka pobjedi... Ima još dosta da se igra, idemo utakmicu po utakmicu, prvo da „riješimo“ Rudar, a nakon toga se okrećemo derbiju sa Sutjeskom“, rekao je Savić za klupski sajt.

Bonus video: