Čudesni De Brujne pokazao Arsenalu kako se osvajaju titule: Siti leti ka devetoj kruni

Od derbija sezone nije bilo ništa: Mančester siti sa 4:1 "sredio" Arsenal i čini se napravio ključni korak ka odbrani titule

15024 pregleda 1 komentar(a)
Dva gola i asitencija protiv Arsenala: Kevin de Brujne tokom večerašnjeg meča, Foto: Reuters
Dva gola i asitencija protiv Arsenala: Kevin de Brujne tokom večerašnjeg meča, Foto: Reuters

Dugo je Arsenal sa vrha gledao na ostatak Engleske, dugo se činilo da će ovo biti ta sezona kada bi titula konačno mogla da se vrati na sjever Londona, ali čim je Mančester siti osjetio da bi još jednom mogao da pokori Ostrvo tu šansu je "zgrabio".

Od derbija sezone u Premijer ligi nije bilo ništa, tačnije viđen je monolog samo jednog tima - Mančester siti je na krilima maestra Kevina de Brujnea "sredio" Arsenal na svom Itihadu (4:1) i čini se da ga sada ništa ne može zaustaviti na putu do devete titule, a sedme u posljednjih 11 godina. "Građani" sada imaju dva boda manje od Arsenala, ali i dvije utakmice manje.

Kako se osvajaju titule Mikelu Arteti i "tobdžijama" pokazao je De Brujne koji je dva puta tresao mrežu (7. i 54. minut), a upisao je i jednu asistenciju za gol Džona Stonsa u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Jedini gol za Arsenal djelo je Roba Holdinga, ali kada je već sve bilo riješeno - u 86. minutu. Tačku na novi veliki trijumf stavio je nazaustavljivi Erling Haland u 95. minutu.

Da će ovo biti još jedna noć Sitija vidjelo se od starta utakmice, a momci Pepa Gvardiole poveli su iz pomalo neobične akcije za ovaj tim - golom koji podsjeća na pomalo zaboravljeni fudbal "dugih lopti" u Engleskoj.

Džon Stons je "ispucao" loptu, Erling Haland je primio na centru i dodao za Kevina de Brujnea, a Belgijanac je još jednom pokazao zašto je godinama jedan od najboljih fudbalera planete. Majstorski je nadmudrio trojicu "tobdžija" i sa 18 metara preciznim udarcem savladao Arona Ramsdjela.

Prvi gol "građana", a sedmi De Brujnea protiv Arsenala u Premijer lige (nikome nije dao više) možete pogledati OVDJE.

Dvadeset minuta kasnije Haland i De Brujne su "prekopirali" akciju kod gola, ali ovog puta Ben Vajt je uspio da zaustavi vezistu Sitija, da bi nakon toga Haland imao četiri velike šanse da već u prvom poluvremenu završi priču na "Itihadu".

Ipak, u finišu prvog dijela, Džon Stons je pogodio glavom (asistent De Brujne) i čini se već tada riješio sve na istoku Mančestera. Gol štopera Sitija pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, bila je to 24. asistencija De Brujnea u sezoni, najviše od svih igrača u pet najjačih evropskih liga.

U nastavku, nestvarni De Brujne stigao je i do osmog pogotka na 11. utakmici protiv Arsenala - drugi gol na meču Belgijanca, kod kojeg je ponovo asistent bio Haland, pogledajte na sljedećem LINKU.

Siti je do kraja kontrolisao igru, pa ni pogodak Holdinga nije mnogo promijenio stvari na terenu.

Tačku na veliki trijumf stavio je Haland u 95. minutu.

Do kraja sezone Siti očekuju dueli sa sa Fulamom, Vest Hemom, Lidsom, Evertonom, Čelsijem, Brajtonom i Brentfordom, dok će Arsenal igrati protiv Čelsija, Njukasla, Brajtona, Notingem foresta i Vulverhemtona.

Bonus video: