Budućnost za korak bliža tituli, Sutjeska čuva nadu, tri tima dijele treće mjesto

Dva kola prije kraja "plavi" imaju tri boda više od aktuelnog šampiona

42785 pregleda 115 reakcija 16 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 14.05.2023. 21:43h

Budućnost broji sitno do šeste titule u klupskoj istoriji - ako narednog vikenda pod Goricom savlada Jezero sve će biti riješeno, pehar za najbolju ekipu u državi iz Nikšića seli u glavni grad.

"Plavi" su u 34. rundi uradili ono što se očekivalo, nadigrali su Jedinstvo u Bijelom Polju i na 180 minuta do kraja prvenstva čuvaju tri boda više od Sutjeske.

Budućnost je bila bolja od Jedinstva 3:1, put ka pobjedi je otvorila u uvodnom dijelu meča - Vasilije Terzić sa dvadesetak metara u 5. i Marko Simić poslije kornera u 11. donijeli su velika dva gola prednosti timu Miodraga Džudovića.

Gosti su do finiša prvog dijela mogli da vode i ubjedljivije, ali je uslijedila reakcija Bjelopoljaca koji su u sudijskoj nadoknadi preko Harisa Bande smanjili na 2:1.

U nastavku je veliku šansu za izjednačenje imao Žarko Korać, kojeg je iz peterca zaustavio golman Đorđije Pavličić, a Budućnost je trijumf osigurala u samom finišu kada je Marko Mrvaljević pogodio za konačnih 3:1...

SUTJESKA MORA DA VJERUJE

Sutjeska se ne pita, sve je u rukama Budućnosti, ali je tim Nenada Brnovića protiv Rudara uradio dovoljno da ako ništa drugo produži nadu da može da odbrani tron.

Kraj Bistrice je bilo 2:1 u meču koje je bio jednako važan i za goste...

Srđan Krstović je udarcem glavom donio prednost Sutjesci u 26. minutu, Pljevljaci izjednačili početkom nastavka kada je Aleksa Golubovića sa pet metara zatresao praznu mrežu.

FK Sutjeska
foto: FSCG

U tom momentu je Budućnosti trebalo da Rudar preokrene i pobijedi, pa da već sinoć slavi titulu, ali Sutjeska nije računala na taj scenario.

Favorit je došao na svoje u 62. kada je Marko Matanović slabijom desnom nogom sa efektno pogodio donji ugao gola Azira Muminovića.

RUDAR SE SPREMA ZA BARAŽ, SVE TANJA NADA ZA ISKRU

Sutjeska je, dakle, ostala na minus tri od lidera, a Rudar porazom definitivno ostao bez šansi da izbjegne baraž.

Sada je samo pitanje da li Iskra, koja ima pet bodova manje, može da ugrozi Rudarovu poziciju na tabeli.

Posljednjeplasirani Danilovgrađani su ostali na pet bodova minusa poslije 18. neuspjeha u sezoni, ovog puta u Beranama u duelu sa Jezerom.

Plavljani su pobijedili 2:0 i nastavili da se bore za opstanak (Iskri su presudili Edis Redžepagić i Vojin Pavlović), jer su i dalje na minus četiri u odnosu na Mornar koji je golom Marka Ćetkovića stigao do trijumfa u Petrovcu (1:0).

Golova jedino nije bilo u derbiju 34. kola u kojem su se sastali Arsenal i Dečić.

FK Arsenal, FK Dečić
foto: FSCG

Bio je to i derbi za treće mjesto koje bi moglo da znači izlazak na evropsku scenu (pod uslovom da Sutjeska osvoji Kup), a dva kola prije kraja tri ekipe dijele treću poziciju sa po 47 bodova - Tivćani, Tuzani i Jedinstvo, s tim što bjelopoljska ekipa nije licencirana za evropska takmičenja.

Rezultati 34. kola:

JEDINSTVO - BUDUĆNOST 1:3

Haris Banda 45+1 - Vasilije Terzić 5, Marko Simić 11, Marko Mrvaljević 90+3.

SUTJESKA - RUDAR 2:1

Srđan Krstović 26, Marko Matanović 62 - Aleksa Golubović 48.

PETROVAC - MORNAR 0:1

Marko Ćetković 40.

JEZERO - ISKRA 2:0

Edis Redžepagić 40, Vojin Pavlović (penal) 84.

ARSENAL - DEČIĆ 0:0

Bonus video: