Inter riješio dileme - finalista Lige šampiona i naredne sezone u eliti

„Nerazuri” savladali Atalantu 3:2 i kolo prije kraja Serije A obezbijedili makar 4. mjesto

10401 pregleda 0 komentar(a)
Romelu Lukaku postiže gol u 40. sekundi, Foto: Reuters/Claudia Greco
Romelu Lukaku postiže gol u 40. sekundi, Foto: Reuters/Claudia Greco

Kolo prije kraja, Inter je otklonio sve dileme - „nerazuri” su savladali Atalantu 3:2 i obezbijedili učešće u Ligi šampiona i za narednu sezonu.

Finalista elitnog takmičenja je furiozno počeo meč, jer je Romelu Lukaku pogodio već u 40. sekundi, nakon pasa Lautara Martinesa.

Dva minuta i 10 sekundi kasnije bilo je 2:0 - šut Federika Dimarka je odlično odbranio Marko Sportijelo, ali je Nikolo Barela naletio na loptu i volejom je poslao u mrežu.

„Boginja” je smanjila u 36. minutu golom Marija Pašalića, ali do samog finiša nije zaprijetila.

Sve je bilo praktično riješeno u 77. minutu - Lukaku se sjajno zagradio, maestralno dodao loptu Marcelu Brozoviću, a on je samo proslijedio Lautaru Martinesu, kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Atalanta je, ipak, zakuvala u finišu - Luis Murijel je u 91. minutu sjajno šutnuo, a lopta od prečke udarila u ruku Andrea Onanu i završila u mreži, da bi u 94. umalo Rasmus Hejlund došao do lopte u petercu prije defanzivaca Intera.

Inter sada ima 69 bodova, osam više od petoplasirane Atalante, pa je jasno da će igrati u eliti i naredne sezone.

S obzirom na to da je sve dileme riješio na vrijeme, Simone Inzagi će imati sasvim dovoljno vremena do 10. juna, da odmori ekipu za najvažniji meč u novijoj istoriji kluba - finale Lige šampiona sa Mančester sitijem u Istanbulu.

Bonus video: