Veliki transfer crnogorske fudbalerke: Nađa Stanović potpisala za Ferencvaroš

„Imala sam više ponuda, ali sam od samog starta znala da je Ferencvaroš klub gdje želim da nastavim profesionalni put”, rekla je 23-godišnja Podgoričanka, koja je 10 godina provela u Poljskoj

8767 pregleda 64 reakcija 4 komentar(a)
Foto: fradi.hu
Foto: fradi.hu

Poslije decenije u Poljskoj, crnogorska fudbalska reprezentativka Nađa Stanović mijenja zemlju - 23-godišnja Podgoričanka prešla je u redove šampiona Mađarske, Ferencvaroša.

Proslavljeni klub iz Budimpešte je ubjedljivo osvojio titulu ove sezone, bez ijedne izgubljene utakmice.

„Ambicije kluba za narednu sezonu su izuzetno visoke. Nastupićemo u Ligi šampiona i želimo da se plasiramo u grupnu fazu, a naravno i da odbranimo titulu. Već imamo sasvim dobar tim, ali smo i željeli da se pojačamo sa dvije do tri igračice koje će nam donijeti još veći kvalitet. Nađu pratimo šest mjeseci, bila je naša velika želja i presrećni smo što je postala dio naše porodice”, istakla je šefica stručnog štaba FTC-a, Fani Vago.

Nađa je dugo bila u Poljskoj, sada je čeka novi izazov.

„Došlo je vrijeme za iskorak u mojoj karijeri. Imala sam više ponuda, ali sam od samog starta znala da je Ferencvaroš klub gdje želim da nastavim profesionalni put. Vrlo su ozbiljno svemu pristupili i mislim da nas očekuju velike stvari sljedeće sezone. Uz konsultacije sa porodicom i mojim agentom Darkom Marićem, bilo je lako da donesem odluku”, istakla je Stanovićeva.

Ona igra u veznom redu, a za reprezentaciju Crne Gore je nastupila 22 puta i dala tri gola protiv Albanije 2018, te u duelima sa Hrvatskom i BiH 2019. godine.

Bonus video: