Carević: Iste rukavice nosi i Ter Štegen, u nevjerici sam čitao zbog čega su navijači revoltirani, licemjerje selektora

"Nadam se da ću u nekom narednom periodu doći u priliku da uz neke bolje ljude opet igram fudbal za svoju državu Crnu Goru. Do tada, reprezentaciji želim da ostvari sve uspjehe koje sam ja želio da ostvarim sa njom"

30040 pregleda 336 reakcija 78 komentar(a)
Carević na meču protiv Slovačke u novembru, Foto: FSCG
Carević na meču protiv Slovačke u novembru, Foto: FSCG

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Lazar Carević rekao je za "Vijesti" da je razočaran odnosom Fudbalskog saveza Crne Gore, selektora Miodraga Radulovića i pomoćnog trenera Srđana Kljajevića zbog reakcija nakon utakmice koju su "sokolovi" odigrali protiv Srbije u martu pod Goricom.

On je na tom meču bio na udaru dijela navijača, jer je nosio rukavice u plavoj, bijeloj i crvenoj boji.

"Na prošlom okupljanju, na utakmici sa Bugarskom, nosio sam iste rukavice kao na meču sa Srbijom - one tada nisu bile upitne. Što se tiče samih rukavica, taj model koristim godinama i moji sponzori kako izađe koji model u novoj boji mi iste šalju. Uostalom iste nose i Mark ter Štegen i Emilijano Martines", objasnio je Carević.

Carević (lijevo) na jednom od treninga pred meč sa Bugarskom u martovskom terminu
Carević (lijevo) na jednom od treninga pred meč sa Bugarskom u martovskom terminufoto: FSCG

Golman Vojvodine juče se nije pojavio na okupljanju reprezentacije pred duele sa Mađarskom i Češkom, a selektor Radulović je novinarima rekao da će morati da pitaju upravo Carevića koji je razlog za to.

"Licemjerno je da selektor Radulović mene poziva da ja objasnim zašto nisam došao, nakon intenzivnog razgovora koji je trajao skoro mjesec. Za razliku od njega, ja smijem reći istinu. Prilikom našeg razgovora, prije 20 dana je znao da neću doci, a tada smo se dogovorili i da preskočim ovo okupljanje", kaže Carević.

Dodaje i da je razgovor sa Kljajevićem bio posebna priča...

"Dan nakon incidenta obavio sam telefonski razgovor sa gospodinom Kljajevićem kojem sam pri dolasku u reprezentaciju poklonio iste rukavice da odnese njegovom sinu, tada te rukavice nisu bile srpske. U razgovoru je on, kao pomoćni trener, rekao da ako mislim da nosim te rukavice ne treba da dolazim da branim za Crnu Goru, što sam ja trenutno i uradio", priča Carević.

Kaže da se nakon toga čuo sa selektorom.

"On je mene zvao i prenio sam mu ponašanje Kljajevića na šta je on bio šokiran i rekao je da će vidjeti o čemu se radi. U nastavku razgovora sam mu saopštio da sam očekivao barem neku reakciju na terenu njega ili saigrača, na šta mi je on odgovorio da to nije čuo nego da su mu poslije prenijeli i da ako se to stvarno desilo da je to prvi put u istoriji i da je to sramota. Ja sam mu odgovorio da se to desilo, prošlo je i iza mene je. Pošto je njegov zamjenik spreman dan nakon incidenta da mi kaže da ne dolazim da branim ako ću braniti u tim rukavicama i da idem da branim za Srbiju, smatram da taj stručni štab nema osnovno poštovanje prema svom igraču", naveo je Carević.

Istakao je i kako ga je selektor Radulović nekoliko puta savjetovao da se odazove pozivu i da se i pored uvrede navijača i zamjenika trenera pojavi na okupljanju.

"A ja sam očekivao rekaciju Saveza koja je sada vjerujem, sa razlogom izostala, i rekao sam mu da neću doći. U daljem razgovoru zamolio me da sa ovim ne idemo u javnost, što sam ja svakako planirao, jer je ovo tragikomično".

Još jednom se osvrnuo na dešavanja pod Goricom 27. marta.

"Što se tiče događaja koji se 'slučajno' desio protiv reprezentacije Srbije, bio sam šokiran da moji 'navijači' vrijeđaju mene i moju porodicu, kao nekoga ko nikada nije napravio nijedan prekršaj u reprezentaciji. S druge strane, sve mi je to bilo smiješno što čujem i vidim ispred sebe. Nakon utakmice kada sam shvatio šta je pravi povod za takvo divljaštvo, bilo mi je smiješno i u nevjerici sam čitao šta je pravi razlog zbog čega su oni bili revoltirani", rekao je Carević.

Kaže da nije političar.

"Reprezentaciju sam doživljavao kao borbu za svoju državu, a ne kao političku jazbinu. Međutim, sva ova priča je nebitna i smiješna".

Imao je i poruku za saigrače...

"Što se tiče momaka u svlačionici, koji su samo pod tušem i iza ćoška stali uz mene, njima stvarno ništa ne zamjeram. Oni su tu duže i vjerovatno to tako ide. Međutim, opet ponavljam, ne zamjeram im ništa i iz srca im želim sve što i sebi u profesionalnoj sportskoj karijeri".

Navodi i da to da je dobro poznato kakav je bio njegov odnos prema obavezama u reprezentaciji, svakom zaposlenom u savezu, selektoru i treneru.

"Kada sam mogao da biram, odabrao sam da branim za moju državu Crnu Goru, odakle potiče moja srpska krv. Odazvao sam se svakom pozivu od pionirske do A selekcije, čak par puta i povrijeđen. Prilikom okupljanja doživio sam i povredu što me dosta usporilo u napredovanju u Barseloni, a pritom niko iz saveza me nije kontaktirao da vidi kako teče moj oporavak. Ja sam se i dalje rado odazivao pozivima za reprezentaciju", kaže on.

Da li Carević u budućnosti vidi sebe u reprezentaciji Crne Gore?

"Meni ostaje da se posvetim sebi, pripremama za sljedeću sezonu kako bih branio boje svoga kluba Vojvodine i nadam se da ću u nekom narednom periodu doći u priliku da uz neke bolje ljude opet igram fudbal za svoju državu Crnu Goru. Do tada, reprezentaciji želim da ostvari sve uspjehe koje sam ja želio da ostvarim sa njom", zaključio je Carević.

Bonus video: