Holandija 23 godine nije izgubila u Roterdamu, a onda je došla Hrvatska: "Vatreni" u finalu Lige nacija

Hrvatska večeras nakon produžetaka savladala Holandiju 4:2 i plasirala se u finale Lige nacija

22057 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon plasmana u finale Mundijala 2018. godine, te osvojenog trećeg mjesta u Kataru krajem prošle godine, fudbalska reprezentacija Hrvatske nastavlja da piše istoriju.

"Vatreni" su večeras u polufinalu završnog turnira Lige nacija nakon produžetaka savladali Holandiju 4:2 u Roterdamu, plasirali se u finale i osigurali još jednu medalju.

Hrvatska je i u regularnom dijelu mogla da završi posao, vodila je 2:1, ali je Holandija u šestom minutu sudijske nadoknade izjednačila i uvela meč u produžetke, u kojima su Petković i Modrić presudili domaćoj selekciji.

Holandija je večeras povela u 34. minutu iz prve prave akcije, kada je Malen krunisao dobru timsku igru.

Drugo poluvrijeme je počelo dobrom šansom za Kramarića u 49. minutu, a onda je šest minuta kasnije u kaznenom prostoru oboren Modrić nakon očajne reakcije Gakpa, a gol sa 11 metara postigao upravo Kramarić.

Preokret je režirao Pašalić nakon asistencije Ivanušeca i loše reakcije odbrane domaćih.

Veliku šansu za Hrvate do kraja regularnog dijela nije iskoristio Perišić, dok je na drugoj strani najbolju priliku propustio Gakpo.

I kada se očekivao kraj Holandija je došla do izjednačenja, a strijelac je nakon gužve u šesnaestercu bio Lang.

Tada je meč otišao u produžetke, a već u 98. minutu Petković je postigao gol i "vatrene" ponovo doveo u vođstvo.

Domaća selekcija je najbolju šansu imala u 110. minutu kada je prvo Livaković zaustavio Bergvajna, a onda je Lang promašio prazan gol. U 114. minutu je sreća bila uz Holanđane, jer je Pašalić pogodio prečku, ali je dva minuta kasnije Malasija oborio Petkovića, a gol iz penala postigao Modrić.

Holandija je večeras prvi put nakon 23 godine izgubila u Roterdamu.

Finale je u 18. juna u Roterdamu, a Hrvatska će igrati sa boljim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Španija i Italija. Taj meč na programu je sjutra (20.45).

Bonus video: