Gol Krstovića za Leće - debi koji se ne zaboravlja

Nikola Krstović u prvom meču u dresu Lećea pokazao kakav je golgeter, pogodio je protiv Fiorentine (2:2)

15234 pregleda 184 reakcija 2 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: U.S.Lecce
Nikola Krstović, Foto: U.S.Lecce

Jedan od igrača koji je napustio šampionsku ekipu Budućnosti u ljetnjem prelaznom roku je Zoran Petrović. Nakon dvije sezone u Podgorici napadač je odlučio da promijeni sredinu, pa je potpisao za rumunski Petrolul iz Ploeštija, a sudeći po početku sezone nije pogriješio u izboru sredine.

Petrović je u rumunskoj Superligi odigrao sedam utakmica, imao je dvije asistencije, a prethodnog vikenda je postigao i prvi gol. Na utakmici protiv Dinama u Bukureštu zatresao je mrežu i postavio konačan rezultat (1:1), pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,5.

Identičnu ocjenu kao Petrović dobio je i fudbaler zagrebačke Lokomotive Vladan Bubanja, koji na početku sezone igra odlično. Nakon gola Rijeci prije desetak dana, crnogorski vezista je pogodio i u remiju sa Osijekom (2:2).

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Bubanja je bio strijelac i protiv Istre u prvom kolu, pa na pet utakmica u hrvatskom šampionatu ima tri gola. I pored njegove dobre igre “lokosi” su još bez pobjede i imaju samo tri boda.

A vikend za pamćenje je iza Nikole Krstovića (7,3). Crnogorski napadač je nedavno potpisao za Leće, a u nedjelju je zablistao na debiju. U meču drugog kola Serije A, protiv Fiorentine, Krstović je u 72. minutu ušao u igru, a četiri minuta kasnije je zatresao mrežu, utišao “Artemio Franki”, postavio konačan rezultat (2:2) i svojoj ekipi donio bod.

Identičnu ocjenu kao Krstović dobili su članovi Vojvodine - golman Lazar Carević i ofanzivni vezista Andrija Radulović. U remiju (2:2) u gostima protiv Mladosti Radulović je postigao gol.

Prethodnog vikenda seriju je nastavio i Viktor Đukanović. Mladi fudbaler Hamarbija je u pobjedi nad Mjalbijem (3:0) postigao šesti gol u sezoni.

Hamarbi je na posljednja četiri meča zabilježio tri pobjede, pa zauzima šesto mjesto na tabeli sa 32 boda.

Bonus video: