Super Krstović - 88 minuta, dva pogotka, najbolji debitant još od Ševantona

Debi iz snova u Seriji A - o napadaču Crne Gore pišu italijanski i slovački mediji...

14833 pregleda 4 komentar(a)
Krtsović slavi gol protiv Salernitane, Foto: U.S. Lecce (X)
Krtsović slavi gol protiv Salernitane, Foto: U.S. Lecce (X)

Dva nastupa, 88 ukupno odigranih minuta i dva pogotka - Nikola Krstović je brzo učinio sve da se zemlja zaljubljena u fudbal zaljubi i u njega.

"Super Krstović", piše Korijere delo Sport i jasno poručuje kakav debi je naš fudbaler imao za Leće u italijanskoj Seriji A.

Momak, koji je ponikao u Zeti, koji nije dobio pravu priliku u Crvenoj zvezdi, a vrata velike lige odškrinuo sjajnim nastupima u Dunajskoj stredi, najprije je u prvom meču za Leće pogodio na gostovanju kod Fiorentine, a onda je zatresao mrežu i svom novom domu - stadionu "Via del Mare".

Samo šest minuta bilo mu je dovoljno da savlada meksičku i legendu svjetskih prvenstava Giljerma Oćou, da pred svojim navijačima postigne prvi gol i klubu sa juga Italije trasira put do nove pobjede - protiv Salernitane (2:0).

Zanimiljivo, Krstović je tako postao prvi fudbaler Lećea koji je postigao po gol na prva dva nastupa u Seriji A još od legendarnog Urugvajca Havijera Ševantona koji je to uspio u sezoni 2001/02.

O novom "broju devet" Lećea piše i čuveni novinar Đanluka di Marcio, koji uz naslov "Ko je Krstović", podsjeća da je naš napadač nova intuicija Pantaela Korvina, da je krenuo iz Golubovaca i da sve navijače Lećea podsjeća na legendu tog kluba Mirka Vučinića.

Da ga nisu zaboravili ni u Slovačkoj, gdje je bio najbolji strijelac šampionata prošle sezone, potvrđuju i pisanja tamošnjih medija.

Tako Šport.sk konstantuje da je Krstović stigao iz Dunajske Strede i da sada osvaja Italiju.

Početak na Apeninima bio je iz snova, a upravo takav Krstović je kroz dosadašnju karijeru više nego zaslužio.

U Seriji A sad sllijedi pauza, a priliku da novu senzaciju iz Italije navijači u Crnoj Gori imaće priliku da pozdrave u nedjelju kada će "sokolovi" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo napasti Bugarsku - reprezentaciju kojoj je upravo on presudio na startu u Razgradu.

Bonus video: