Budućnost sama na vrhu, Savić: Iskoristili smo šanse, ekipa se dobro osjećala

Budućnost je lider Meridianbet 1. CFL sa dva boda više od Jezera i Petrovca

5577 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča u Bijelom Polju, Foto: FK Budućnost
Sa meča u Bijelom Polju, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sa prvog mjesta odlaze na reprezentativnu pauzu - aktuelni šampion juče je u 7. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige savladao u gostima Jedinstvo (4:1), pa ima dva boda više od Jezera i Petrovca.

Jezero igralo bez golova sa Dečićem, dok je Petrovac podijelio bodove sa Mornarom (2:2).

A Budućnost je pitanje pobjednika u Bijelom Polju riješila poslije pola sata igre. Prvo je u 11. minutu pogodio Adnan Orahovac, potom je strijelac bio Vasilije Adžić, a odličnih pola sata krunisao je Tonći Mujan. Do kraja se u listu strijelaca upisao i Petar Grbić, koji je postavio konačan rezultat nakon što je gol za Jedinstvo postigao Andrej Cvijović.

“Utakmica je bila otvorena, a mi smo očekivali agresivan pristup Jedinstva. Protivnik je imao želju da se dokaže pred svojom publikom, imao je situacije, ali na našu sreću ih nije iskoristio”, rekao je nakon utakmice Vladan Savić, pomoćni trener u stručnom štabu Budućnosti, za klupski sajt.

Računajući i Kup, Budućnost je u Bijelom Polju upisala četvrtu pobjedu zaredom ove sezone.

“Mi smo svoje situacije iskoristili na pravi način, ekipa se dobro osjećala, a najbitnije od svega je što smo osvojili tri boda što je bio naš primarni cilj. Ušli smo u seriju pobjeda pred pauzu i to nam daje za pravo da malo odmorimo, ali i elan da se pripremimo što bolje za nastavak prvenstva”, jasan je Savić.

Budućnost će tokom reprezentativne pauze odraditi mini pripreme u Beogradu, a prvi meč u domaćem šampionatu je protiv Mornara u Baru 16. septembra.

Bonus video: