Janković razočaran zbog penala: Nismo poštovali hijerarhiju i dogovor, a onda smo kažnjeni

Sutjeska protiv Mladosti Lob.bet igrala neriješeno (3:3). Nikšićani vodili 2:0, imali penal za 3:0, ali je Marko Matanović promašio. Trener Sutjeske ističe da nije dogovor da Matanović šutira penale

8064 pregleda 11 komentar(a)
Vladimir Janković na utakmici protiv Mladosti Lob.bet, Foto: FSCG
Vladimir Janković na utakmici protiv Mladosti Lob.bet, Foto: FSCG

Jedinu pobjedu u domaćem šampionatu Sutjeska Meridianbet ostvarila je u 1. kolu, kada je u gostima savladala Jezero 1:0.

U međuvremenu je u Evropi doživljen fijasko, ekipa je eliminisana i iz Kupa, gdje je branila trofej, dok je u Meridianbet crnogorskoj fudbalskoj ligi odigrala još šest mečeva na kojima je pet puta remizirala, a jednom izgubila.

Nikšićani su sinoć u 7. kolu domaće lige dočekali Mladost Lob.bet - vodila je Sutjeska 2:0, imala penal za 3:0, ali je Marko Matanović bio neprecizan, da bi do kraja meča gosti uspjeli prvo da izjednače na 2:2, a onda u finišu i na 3:3 i osvoje bod.

A upravo je penal, koji je Matanović promašio, odveo utakmicu u drugom smjeru, smatra trener Sutjeske Vladimir Janković. Strateg Nikšićana ističe da u tom slučaju hijerarhija nije poštovana, te da nije klupski dogovor da Matanović šutira penal.

"Imamo za čime da žalimo. Ovo je utakmica koja ne može da se prepriča, ne može da se da komentar za onoliko prilika koliko smo imali u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo lijepo otvorili, a onda je nestala struja, pa je došla. Igrali smo pod smanjenom svjetlošću. Poveli smo 2:0, došli u situaciju da povisimo vođstvo iz kaznenog udarca. Tu nismo ispoštovali hijerarhiju, neki dogovor. Čim postoji nedisciplina vidjeli ste kako budete kažnjeni - iz dva udarca sa distane", bio je razočaran Janković nakon utakmice.

Sutjeska je i pored promašeng penala imala mnogo šansi, pitanje pobjednika je mogla i ranije da riješi.

"Mi u nastavku imamo dvije stative, dajemo treći gol, a onda i primamo. Tako da, jednostavno, ne znam šta bih rekao. Lijepa utakmica, opet smo podigli nivo igre, ali kad neke stvari ne poštujete, koje morate da poštujete, koje su stvar poslušanja i jednog poretka u životu i na terenu, onda budete kažnjeni. Zbog toga smo kažnjeni. Trebalo je da bude 3:0, a kad neko prihvati odgovornost, onda mora da nosi odgovornost i za sve naredne utakmice. Razumijem zašto se igrači hvataju za loptu, to su neke naše unutrašnje stvari koje ćemo da rješavamo ubuduće. Ali, vidite da smo mi ekipa koja i dalje sazrijeva, mi na ovakvim stvarima gubimo bodove. Razočaran sam rezultatom, ali ne igrom. Idemo dalje da se borimo. Početak je prvenstva, bitno je da održimo ovakav nivo igara, rezultat će doći", poručio je Janković.

Sutjeska u prvom meču nakon pauze, 16. septembra, gostuje Dečiću.

Bonus video: