Petrovčani ogorčeni na suđenje, oglasili se saopštenjem

"Cilj nam je da se kroz ovaj posljednji slučaj, koji nam se desio na utakmici 7. kola sa Arsenalom iz Tivta, ukaže na greške koje se, koliko vidimo, često dešavaju na našim terenima"

14014 pregleda 7 komentar(a)
(Arihva), Foto: FSCG
(Arihva), Foto: FSCG

Upravni odbor Petrovca oglasio se saopštenjem nakon utakmice sedmog kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Petrovac je u sedmom kolu igrao neriješeno sa Arsenalom (2:2), a u ovom klubu smatraju da je Tivćanima dosuđen nepostojeći penal.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Pišemo i ne odustajemo, nadamo se da će naš glas, a i glas ostalih klubova, pomoći Fudbalskom savezu Crne Gore da zajedno učinimo da se uzdigne kvalitet fudbala.

Cilj nam je da se kroz ovaj posljednji slučaj, koji nam se desio na utakmici 7. kola sa Arsenalom iz Tivta, ukaže na greške koje se, koliko vidimo, često dešavaju na našim terenima. Možda se nadležne institucije bore protiv toga, ali očigledno nedovoljno i slabašno

Naime, na utakmici 7. kola koja se igrala u Tivtu, glavni sudija Miloš Bešović je sebi dozvolio da igrajući se svojim ugledom i sudbinom OFK Petrovca, dosudi nepostojeći penal u korist Arsenala.

Uzalud je bila energična sugestija pomoćnog sudije, koji je sa igračima OFK Petrovca, a i samom sudiji Bešoviću saopštio da je eventualni prekršaj bio van šesnaesterca, ali zaboga, glavni sudija nije htio da čuje za to.

U vremenu kada nema svemoćnog VAR-a na utakmicama 1. crnogorske lige i kada je pomoćni sudija najpozvanija osoba da procijeni da li su lopta ili igrač prešli određenu liniju na strani na kojoj on maše, a da je glavni sudija u najvećem broju slučajeva dužan da prihvati njegovu sugestiju, to sudija Bešović ne prihvata, omalovažava svog kolegu, dosuđuje nepostojeći penal, i čini materijalnu povredu pravila, jer direktno utiče na rezultat, i to na štetu gosta, OFK Petrovca. Sve ovo su potvrdila i javna glasila.

Sudijske odluke se prihvataju, utakmice teku dalje, i tu smo bespomoćni. Ali, smo dužni, svi klubovi i pojedinci da ustanemo, ne smijemo da gledamo po strani kako neznanje, greške i nepravda, nadvladavaju i uništavaju znoj i trud na stotine sportskih radnika, a fudbal vrtoglavo tone sve dublje.

Zbog ovoga dižemo glas, danas smo mi oštećeni, sjutra će biti neki drugi tim, a zašto i u čiju korist? Vjerujte, ničiju.

Svjedoci smo da se FSCG zalaže za poštovanje reda na utakmicama, od sprječavanja: sukoba navijača, bacanja i paljenja baklji i drugih zapaljivih sredstava, ulaska u restriktivni prostor neovlašćenih osoba, pa čak i do kažnjavanja klubova, jer među zaštitatarima nema ženskih osoba, radi pretresa ženskih navijača, a na drugoj strani nema ili barem nije vidljiva efikasna borba protiv velikih sudijskih grešaka, koje direktno utiču na rezultat i sudbinu klubova.

Stoga predlažemo, jer još nije kasno za ovo prvenstvo, da FSCG u zajednici sa sudijskom organizacijom preduzme sve mjere i dovede suđenje na zavidan nivo", saopšteno je iz Petrovca.

Bonus video: