Sautgejt brani Megvajera: Naši stručnjaci nikoga ne tretiraju kao Harija, ovo prevazilazi sve što sam do sad vidio

Štopera gordog Albiona podržali i navijači Engleske na "Hempden parku"

4752 pregleda 0 komentar(a)
Megvajer tokom meča sa Škotskom, Foto: Reuters
Megvajer tokom meča sa Škotskom, Foto: Reuters

Kada biste se informisali sa društvenih mreža Hari Megvajer bi bio vjerovatno najlošiji fudbaler koji se ikada pojavio na Ostrvu, ali realnost je malo drugačija...

Iako ga prate kiksevi i malerozne situacije činjenica je da je Megvajer oslonac jedne od najboljh generacija Engleske u istoriji, štoper koji je vodio "gordi Albion" do finala Evropskog i polufinala Svjetskog prvenstva...

Ipak, novi kiks i autogol u prijateljskoj utakmici protiv Škotske (3:1 za Englesku) ponovo je pokrenuo "lavinu" - toliko da je zbog svega morao da reaguje i selektor Geret Sautgejt.

"Takav tretman je postao smiješan već duže vrijeme, ne znam nekog drugog igrača prema kojem se naši stručnjači, komentatori ili ko god, ponašaju kao prema njemu", poručio je za "Atletik" Sautgejt.

Kada je rekao "naši stručnjaci", selektor Engleske je mislio na ljude iz Engleske, pošto su na meču u Glazgovu i navijači Škotske iskoristili priliku da se našale sa štoperom Engleske.

"Njih mogu da razumijem - oni se zabavljaju. Ali, ovo je sve napravljeno sa naše strane - ovo prevazilazi sve što sam do sada vidio. Čini me ljutim", dodao je Sautgejt.

Još jednom je ponovio koliko je Megvajer bitan za njegovu selekciju.

"On je stub druge jedne od najuspješnijih generacija Engleske - ovakve rezultate nismo imali decenijama, a on je ključni dio svega", istakao je Sautgejt i pohvalio igru svog štopera tri dana ranije u kvalifikacijama protiv Ukrajine (1:1).

Ono što je oduševilo selektora jeste odnos engleskih navijača na "Hempden parku", koji su nakon meča podržali svog štopera.

Bonus video: