Serija A i Bundesliga - derbiji sezone već u četvrtom kolu

Dueli prvoplasiranih timova: Večeras (petak, 20.30h) Bajern Minhen dočekuje Bajer Leverkuzen, dok se sjutra (18.00h) igra čuveni "Derbi dela Madonina"

4109 pregleda 0 komentar(a)
Majstori Intera i Milana Čalhanoglu i Ernandes spremi su za "Derbi dela Madonina", Foto: Serie A (X)
Majstori Intera i Milana Čalhanoglu i Ernandes spremi su za "Derbi dela Madonina", Foto: Serie A (X)

Pauza zbog obaveza reprezentacija je završena, klupski fudbaa vraća se večeras i odmah će "zatresti" Njemačku i Italiju.

Iako će se u Seriji A i Bundesligi igrati tek četvrto kolo, čini se da će već sada donijeti možda i derbije sezone. Uostalom, u obje lige "sudariće" se ekipe koje drže prvu i drugu poziciju na tabeli.

Sve kreće večeras (petak) iz Minhena, gdje će se susreti jedine dvije maksimalne ekipe Bundeslige - Bajern od 20.30 sati na "Alijanc areni" dočekuje Bajer Leverkuzen.

Jedini šampion Njemačke od 2013. do danas, iako se mučio prethodne sezone, ovu je otvorio bez greške, pa su momci Tomasa Tuhela upisali pobjede protiv Verdera (4:0), Augzburga (3:1) i Borusije Menhengladbah (2:1). S druge strane, ekipa koju vodi nekada veliki majstor fudbala, a sada potencijalno veliki trener Ćabi Alonso bila je bolja od RB Lajpciga (3:2), Menhengladbaha (3:0) i Darmštada (5:1).

"Čeka nas veoma jak tim, ekipa koja igra na visokom nivou i ima veoma dobrog trenera. Zaista se radujem utakmici sa Leverkuzenom, spremni smo iako ćemo vjerovatno igrati bez Džošue Kimiha", poručio je Tuhel i najavio da će u timu biti Džamal Musijala, koji je baš kao i Kimih imao problema sa povredom.

Ćabi Alonso je dio velilike karijere proveo i u dresu Bajerna, a ove godine bi mogao da se do kraja bori sa bavarskim gigantom za "salataru".

"Prije svega srećni smo što ćemo u meč sa Bajernom ući sa istim brojem bodova, što ćemo igrati sa odličnim timom i na lijepom stadionu... Ipak, klub iz Minhena ostaje favorit u ovom meču, ali dobro smo raspoloženi i mislim da možemo da napravimo dobru utakmicu", istakao je španski stručnjak.

Pulišić: Imamo tim za šampionsku trku; Lautaro: Uvijek poseban meč

Početak sezone u Italiji teško da je mogao biti ljepši - šampion iz 2021. Inter dočekuje prvaka iz 2022. i velikog gradskog rivala Milan (subota, 18h), u trenutku kad obje ekipe imaju po devet bodova iz premijerna tri kola.

"Inter ima jak tim, zna odlično da se brani, a ima veliki kvalitet da vas kazni iz kontranapada. Ipak, vjerujem da možemo da pobijedimo i da imamo tim za šampionsku trku", rekao je Kristijan Pulišić, momak koji je ovog ljeta stigao među "rosonere" i odmah "kupio" navijače.

Na drugoj strani grada i ove sezone glavnu riječ ima Lautaro Martines, momak koji je u prve tri runde pet puta tresao mrežu.

"Ovaj meč je uvijek poseban, kao nijedan drugi. I Milan je sada u vrhu i zbog toga će to biti veoma dobra utakmica za igranje", istakao je Lautaro.

Na posljednjih šest mečeva između rivala u "Derbiju dela Madonina" čak pet puta slavio je Inter - uključujući i dva trijumfa u polufinalu Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Bonus video: